Реакцията на премиера Борисов относно промените в Изборния кодекс беше много категорична и показва, че коалиция между ГЕРБ и ДПС няма. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР.

Той осъди тактиката БСП да не да участват в работата на Народното събрание и по този начин да се опитват да блокират работата на парламента.

Това е една типично саботьорска тактика, защото БСП са царе на саботажите още от времето преди девети септември 1944 година, но това не решава нещата, отсече Каракачанов. Според него по-меката политика на ГЕРБ спрямо останалите групи в парламента не е знак за коалиция или търсене на заместител.

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Коалицията зависи от здравия разум, а синята каска подарил на Борисов

Няма партия в България, която да не е наясно, че който се прегърне с ДПС в коалиция, просто е приключил мача, увери Каракачанов.

Той посочи, че ВМРО са за преференциите, защото те засилват вътрешнопартийната конкуренция.

Според него проблемът и в евроизборите, и в парламентарните, и в местните избори е феноменът 15-15. Но не можеш по този начин заради бълхата да изгориш и юргана, категоричен бе той и напомни, че те са предложили да няма номерация на листата, а да бъдат изписани само по наименованията на партиите и коалициите.

Тук ДПС ги стяга чепика, защото разчитат предимно на един електорат в гетата, който виждате как го мотивират, само че този електорат не може да чете и да пише, защото не е ходил на училище, обясни Каракачанов.

Патриотите може да не са заедно за евроизборите догодина

Патриотите може да не са заедно за евроизборите догодина

Призна вицепремиерът Валери Симеонов

Той посочи, че ВМРО е за съвместно явяване на "Обединени патриоти" на евроизборите. Според него трябва да се проведат вътрешни избори, при които трите партии в коалицията да предложат свои кандидати и да се реши каква ще е подредбата на листата.

Каракачанов изрази надежда въпросът да се обсъди на редовния коалиционен съвет на "Обединените патриоти", който от седмици не се е свиквал.

Нашите вътрешни отношение по никакъв начин не трябва да пречат на работата на голямата коалиция, на мнозинството в парламента и на работата на правителството, посочи още той.

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Сидеров: Не е коректно да гледаш встрани, когато си в коалиция

Кворумът в парламента ще бъде осигурен, категоричен е той

Относно концепцията си за интеграцията на ромите Каракачанов съобщи, че я е изпратил до останалите министри и очаква тази седмица да получи и техните предложения, за да се изработи окончателният вариант, който ще бъде внесен в правителството за разглеждане и гласуване.

Сигналите от ГЕРБ засега са, че голяма част от нещата за тях са приемливи и нормални, но има и забележки по някои от точките, коментира вицепремиерът.

Каракачанов опроверга връзка между случая „Гебрев” и взривовете в заводите в Сопот

Каракачанов опроверга връзка между случая „Гебрев” и взривовете в заводите в Сопот

Бойко Ноев твърди, че руснаците могат да стоят зад взривовете в Сопот