БСП се намира в добра кондиция в момента. Toва заяви Александър Симов, член на Националния съвет на БСП в сутрешния блок на БНТ.

Изборите на 4 април били парадоксални в много отношения и на тях спечелили партиите, които мълчали. На предишните избори малко се говорило за политика, но Симов се надява на предстоящите избори на 11 юли това да бъде обратното -да не се мине с мълчание или патетични уверения, че може да направи нещо.

Нинова: БСП не е вкарана във властта през задния вход

Нинова: БСП не е вкарана във властта през задния вход

Участието на социалистите в служебния кабинет било само Янаки Стоилов

Има промяна на отношението на социалистите към "Има такъв народ". Аз искам да видя от тях конкретика, ангажимент и поемане на отговорност, защото тяхното поведение по-скоро разочарова, отколкото да носи негативи, категоричен бе Симов. БСП били от позицията на трета политическа сила, а отказът на червените бил бърз и мотивиран, за да може по-бързо да лиши България от управлението на Бойко Борисов.

От партия "Има такъв народ" (ИТН) се уплашили от носенето на отговорност и Симов се надява българските граждани да го разберат. "БСП иска и може да управлява и заради това искаме доверието на избирателите", подчерта Александър Симов.

Кристиан Вигенин оглавява предизборния щаб на БСП

Кристиан Вигенин оглавява предизборния щаб на БСП

Съставът на щаба е намален на 8 души

Той смята, че на предишните избори БСП се явили със стабилна и стройна програма. Въпросът е, че сега Симов се надява на една добра кампания, в която червените да покажат какво искат да направят.

БСП предложи реални идеи за спиране на модела Борисов, а не красиви приказки от типа на "джипко бибитков", изтъкна Симов.

Новото вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а знак за политическа сила, даде да се разбере Симов.

Манолова очаква от служебните министри продължение на ревизията

Манолова очаква от служебните министри продължение на ревизията

Тя бе категорична, че задача на служебния кабинет е разкриването истината

Той посочи, че най-важният отговор от парламентарните избори е, че хората не искат да ги управляват ГЕРБ. Избирателите казали на БСП, че първо трябва да променят нещо в себе си и по-активно да говорят. Кой е истинска опозиция с работещи идеи ще бъде една от темите пред социалистите за предсрочните парламентарни избори.

Александър Симов гледа добре на работата на Комисията по ревизия. Той не смята, че ще има провал на служебното правителство, защото се справяло доста амбициозно.

Кирил Петков: Специална комисия влиза в ББР

Кирил Петков: Специална комисия влиза в ББР

Икономическият министър посочи, че близо 1 млрд. лева от банката са отишли в едва 8 фирми