В разгара на словесното напрежение между НАТО и Русия, посланикът на американското посолство на САЩ в София Н. Пр. Херо Мустафа публикува шарж на Фейсбук страницата на посолството.

Под шеговитата снимка има следния текст на български и на английски език:

"Посланик Мустафа проведе СТРОГО СЕКРЕТНА среща с Бенджамин Франклин, на която обсъдиха поверителни въпроси. Франклин е казал: "Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни". Той е прав! Няма нужда да слушате конспиративни теории за "тайни" дипломатически срещи, а просто следете нашата Фейсбук страница, за да научите най-новото в отношенията между САЩ и България.".

Русия предупреди с бързи ответни мерки, ако САЩ и съюзниците отхвърлят исканията ѝ

Русия предупреди с бързи ответни мерки, ако САЩ и съюзниците отхвърлят исканията ѝ

Докато Русия чака отговор, Лавров обясни, че няма да чакат вечно

Шеговитото изображение е публикувано по времето, когато в българския парламент се проведе извънредно заседание. То бе с точка единствена - изслушване на министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО- Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

И Петков, и Генчовска декларираха стабилност на България в международен план

И Петков, и Генчовска декларираха стабилност на България в международен план

За Генчовска е очевидно, че Русия се опитва да всее раздор