Вярата на американците в техните лидери се е сринала през последното десетилетие и половина. Тя е достигнала до най-ниските нива в сравнение с гражданите на големите западни сили и Г-7. Това установиха резултатите на ново проучване.

Според проучването на Gallup едва 31% от запитаните в САЩ заявяват, че имат доверие в националното си правителство, докато 69% казват, че нямат.

Анкетата установи сред гражданите на Г-7, че германците (61%) имат най-голямо доверие в националното си правителство, следвани от канадците (51%), французите (46%), японците (43%), италианците (41%) и британците (33%).

Доверието в американското и британското правителство е намаляло рязко от 2006 г., откогато Gallup измерва показателя. Тогава САЩ водеха Г-7, като 56% от американците казаха, че имат доверие във Вашингтон.

Обединеното кралство (49%) има второто най-високо ниво на доверие, следвано от Канада (44%), Япония (35%), Германия и Франция (по 32%) и Италия (24%).

Припомня се, че САЩ, и Обединеното кралство бяха разтърсени от политически сътресения през последните години. Великобритания е изправена пред икономически борби заради гласуването на референдума през 2016 г. за напускане на Европейския съюз, докато САЩ са впримчени от дълбоки и горчиви вътрешни разделения по различни социални и културни въпроси.

Американците разединени за демокрацията и човешките права

Американците разединени за демокрацията и човешките права

Все по-голям брой американци смятат, че политическото насилие в САЩ вероятно ще се увеличава

Едва 39% от пълнолетните са "изключително горди", че са американци, което е леко повишение спрямо рекордно ниските 38% от миналата година, според годишното проучване.

Само 29% от американците казват, че са "много горди", че са от САЩ, докато 22% са "умерено горди", 7% са "само малко" горди и 4% не се гордеят изобщо, според анкетата. 

32% от американците искат преизбиране за Байдън

32% от американците искат преизбиране за Байдън

Рейтингът на държавния глава отбелязва спад