Председателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров изключи коалиция с ГЕРБ, докато начело на бившите управляващи стои Бойко Борисов. Това заяви депутатът в студиото на Нова телевизия.

В тази връзка той заяви, че "Продължаваме Промяната" биха могли да си партнират в много отношения с всички в парламента, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери.

"Затова и Кирил Петков отбеляза, че ако не бъде подкрепено правителството на вота в сряда, ние ще започнем нова процедура на разговори с всички депутати в парламента, независимо от коя парламентарна група са и за които приоритет са темите, за които говорим - изваждане на България от кризата, избягване от политическа криза и серия от избори, основните приоритети на евроатлантическата ориентация, разширяване на ЕС в посока Западни Балкани и възможно най-бързо приемане на еврото", добави той.

Той подчерта, че проблемът за евентуално сътрудничество с ГЕРБ е разминаването между думи и действия при бившите управляващи.

Според него от партията ще направят "всичко възможно, за да се избегне една нова серия от избори в тази критична за страната ситуация". ПП очаква, че в парламента "има достатъчно хора с неподкупна съвест, които ще застанат зад принципите на това реформаторско управление, което е решило да сложи България на нов път на развитие", заяви Гюров.

Той каза, че дори във "Възраждане" или ГЕРБ има негови колеги, които ще поставят националните интереси над тясно партийните при гласуването на вота на недоверие.

Андрей Гюров категорично отхвърли думите на президента Румен Радев, че неговата партия "пазарувала депутати". Той каза, че не са предлагали постове на народни представители, които подкрепят правителството, а са предложили "кауза-да бъдат част от екипа, който ще промени България."

Кирил Петков обеща: Следвам волята на парламента за РСМ

Кирил Петков обеща: Следвам волята на парламента за РСМ

Сега е историческият шанс на президента да върне това, което народът му даде