Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че не е декларирала имот в столичния квартал "Драгалевци".

Тя написа във Фейсбук, че имотът е бил закупен в края на 2018 г. и предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси, която се подава за предходна календарна година. Срокът за това е до 15 май тази година, подчертава Ангелкова.

Относно вида на имота тя уточнява, че става въпрос за парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв.м.), като къщата и гаражът ще бъдат съборени, тъй като са негодни за ползване.

Валери Симеонов подхвърли за проверка и апартамент в "Драгалевци"
Обновена

Валери Симеонов подхвърли за проверка и апартамент в "Драгалевци"

По думите му става дума за имот с декар и половина и перфектно обзавеждане

Ангелкова посочва и че при проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена. По отношение на средствата, с които парцелът е закупен, министърът уточнява, че те са от родителите й и всички данъци са платени.

Ангелкова е категорична, че цената на покупко-продажбата отговаря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот.

Припомняме, вчера Валери Симеонов посъветва премиера да си огледа министрите. В кулоарите на парламента той препоръча на журналисти да проверят жилище на адрес в столичния квартал "Овча купел". Тогава обаче Симеонов отказа да посочи изрично чия собственост е въпросният имот.

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Готова е да подаде оставка, ако премиерът я поиска

По-късно стана ясно, че става въпрос за жилище на министъра на туризма.

В отговор на обвинението Ангелкова показа нотариалния акт на жилището, уверявайки, че всички документи са изрядни. Тогава тя заяви, че Симеонов очевидно проявява силни чувства към нея.

По-рано днес пък лидерът на НФСБ продължи с разкритията. Той подсказа на журналистите да проверят и имот в "Драгалевци", защото някой живеел, но не го е посочил в данъчната си декларация. Както стана ясно, това отново се оказа министърът на туризма.

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите
Обновена

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите

Има още министри с апартаменти