Министър-председателят Бойко Борисов трябва да вземе своето решение дали да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова или да я причисли към групата на любимките си.

Така бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента вчерашните думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, че той изпитвал силни чувства към нея.

Той настоява главният прокурор Сотир Цацаров също да предприеме действия, както срещу другите министри, председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, председателя на ВКС Лозан Панов, заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и други.

Малко по-късно стана ясно, че депутатите от НФСБ са сигнализирали главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка на апартамента на министъра на туризма Николина Ангелкова в столичния квартал "Овча купел". Новината съобщи депутатът от НФСБ Борис Ячев в кулоарите на парламента. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разбрал със закъснение за сигнала.

Ячев иска да знае дали има съответствие и несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване, както и какъв е произходът на средствата за придобиване на апартамента. От НФСБ подкрепят премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти за всички от изпълнителната власт.

"Една подобна проверка може да оневини този, който е проверяван, ако няма някакви закононарушения", категоричен е Борис Ячев.

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Прокуратурата проверява и имотните сделки на жената на Лозан Панов и на сина на шефа на НСлС

Иначе от НФСБ са удовлетворени от бързата реакция на главния прокурор по отношение на проверките на имотите на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов. Все още се очакват проверките.

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Готова е да подаде оставка, ако премиерът я поиска

На въпрос кои са любимките на премиера, Симеонов заяви, че тепърва ще се види дали има такава, но можело и да няма или да се прилага един и същ морален стандарт към всички. Той е категоричен, че ако се прилага един и същ морален стандарт към всички, тогава може да се спечели доверието към обществото.

"Тогава най-вероятно ще бъдат лишени от основание упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните", отсече Симеонов и допълни, че каквото е за едните, такова трябва да бъде и за другите.

Лидерът на НФСБ отказа да коментира думите на Ангелкова и заяви, че каквото е имало, го е казал на медиите. Той посочи, че не става въпрос за никакви чувства и емоции, но му звучало малко "по женски" и се почувствал поласкан от думите на Ангелкова.

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите
Обновена

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите

Има още министри с апартаменти

По думите на Симеонов вече си подали оставките други хора, които също са купили апартаменти на груб строеж за по 700 и 800 евро на квадратен метър.

Той подсказа на журналистите да се провери и един апартамент в столичния квартал "Драгалевци", защото някой живее там и не е написал в декларацията, че живее там.

Кой живее там не стана ясно, но става въпрос за имот с декар и половина и перфектно обзавеждане.

Припомняме, че вчера в кулоарите на Народното събрание Валери Симеонов посъветва Борисов да огледа министрите си и даде информация за друг евтино закупен апартамент в "Овча Купел". 

"Апартамент гейт" влиза и в КСНС

"Апартамент гейт" влиза и в КСНС

Президентът свиква Консултативен съвет по национална сигурност