Имам много високо мнение за професионалните качества на Данаил Кирилов, но започва да придобивам много лошо мнение за нивото и потенциала, който остава в Народното събрание. Тази своя загриженост изказа председателят на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

По думите му Народното събрание не трябва да бъде подценявано, а без Данаил Кирилов, според него, правната комисия няма да има професионалния капацитет, с който е разполагала до момента.

С Данаил Кирилов Борисов тествал общественото търпение

С Данаил Кирилов Борисов тествал общественото търпение

Крум Зарков напомни, че Кирилов е част от всеки един законодателен скандал

На въпрос за казуса с Пламен Георгиев и проверката, която прокуратурата започна тази сутрин, Симеонов запита докога ще се бяга пред вятъра и отказа да коментира неща, които не са доказани. Когато излязат факти, тогава ще ги коментирам, отбеляза Симеонов.

Добре е Борисов да си поогледа внимателно министрите, посъветва премиера Симеонов.

Волен Сидеров доволен, че всеки с апартамент е на мушка

Волен Сидеров доволен, че всеки с апартамент е на мушка

Иска среща формат ГЕРБ – ОП и анекс към управленската програма

Бившият вицепремиер подсказа на журналистите, че има още министри с апартаменти и ги изпрати на адрес кв. "Овча Купел", "Бързарица" 2 , 142 кв. за 61 хил. лв.
По думите му този имот е закупен за 220 евро на кв. за груб строеж през 2008 г. - когато е бил пикът на цените на имотите. Валери Симеонов не посочи имена на свои бивши колеги в кабинета, но по всяка вероятност става въпрос за министъра на туризма Николина Ангелкова. 
Според годишните имуществени декларации към края на 2017 година министър Ангелкова има апартамент с площ от 142 квадратни метра, закупен през 2008 година на цена от 75 000 лева. Това прави по 528 лева за квадратен метър или грубо по 260 евро за квадрат. Като произход на средствата - дарение и собствени средства.

Масова е практиката на укриване на данъци, а в последствие и на данък сгради, и всичко това нямало как да не е било известно на данъчните служители, според лидера на НФСБ.
Според него няколко човека са станали жертва на политическа кампания, която е показала пред общество масова практика на злоупотреби в строителството.

Положителното е, че нотариалните актове ще си показват истинските цени, подчерта Симеонов.