Бойко Борисов винаги е обичал този номер - да си сменя мнението. Това заяви пред БНТ Антон Кутев в коментар за ротацията, който още не е осъществена.

Става дума за извиване на ръце, борбата не е за политики, борбата е за постове, изтъкна говорителят на последните служебни правителства на Румен Радев. Ситуацията в момента в държавата прилича на водевил на Антон Кутев.

Логиката на това правителство е, че нещо се заглушава. А властта няма никакъв план, смята още Кутев, който вижда единствено разпределяне порциите на властта. В името на сглобката не се пита за корупцията.

Антон Кутев обаче е убеден, че до обяд ще има правителство, защото имат "милиард причини в левове".

ПП-ДБ са аматьори в политиката, коментира всички членове на т.нар. мнозинство в 49-то Народно събрание. В момента обаче единствената конфигурация е с ГЕРБ, изтъкна Кутев.

За ГЕРБ ситуацията е по-сложна, защото ако няма кабинет, на преден план излиза темата къде са парите за АМ "Хемус" и защо я няма магистралата. Ако ГЕРБ искат, могат да направят друго мнозинство в това Народно събрание. Според Кутев, Бойко Борисов ще постигне свои министри във властта. С изтеклия списък се тествали имена.

ДПС обаче е в много комфортна ситуация, подчерта Антон Кутев.

Той утвърди и че е нужна алтернатива и Румен Радев е най-силната алтернатива.

Първан Симеонов: С ротацията Борисов иска да придобие повече политическо влияние

Първан Симеонов: С ротацията Борисов иска да придобие повече политическо влияние

Реализиране на ротацията и кабинет с мандата на ГЕРБ изглежда като спасителен акт