Военно-патриотични организации готвят протест, ако министърът на отбраната Красимир Каракачанов уволни Иво Антонов.

Припомняме, това е вторият кадър на патриотите, около който се разгоря нацистки скандал. Заради това обаче Антонов влезе в болница. Министърът пък го защити, обяснявайки, че той е дългогодишен кадър на Министерство на отбраната.

Стига с евтините политически номера, скастри Каракачанов социалистите

Стига с евтините политически номера, скастри Каракачанов социалистите

Попита кога са разбрали, че са фашисти

В негова защита излизат военните съюзи, запасняците, военноинвалидите, които са готови на протест пред ресорното ведомство. Във Фейсбук тече и кампания в негова защита под надслов "Аз подкрепям Иво Антонов". "За честта на пагона" също се обявиха в подкрепа на Антонов.

ПП "Защита" излизат с декларация, в която се посочва: "Заставаме на твърдата позиция срещу уволнението на Иво Антонов, директор на дирекция "Социална политика" в Министерство на отбраната".

В декларацията се изтъква, че Иво Антонов работи повече от 18 години в системата на Министерството на отбраната и националната сигурност.

"През всичките тези години се е доказал като безспорен професионалист в своята област, убеден патриот, пламенен родолюбец и въобще като човек, който милее за българщината и особено в частта свързана с българските военни паметници и българското военно-историческо наследство", посочват още от "Защита".

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка
Обновена

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка

Причината е публикувана снимка

От формацията са категорични, че уволнението на такъв истински защитник на българското родолюбие би било голяма грешка. Те са убедени, че това уволнение ще е под влияние на кръгове, които обслужват интересите на една противоконституционна политическа сила.

Скандалът с нацистките поздрави е кампания на опозицията, скочи Сидеров

Скандалът с нацистките поздрави е кампания на опозицията, скочи Сидеров

Опозицията атакувала ОП, защото били по-лесна мишена

Младежки консервативен клуб също подкрепи Иво Антонов. Според тях той е достоен българин, който никога не би коленичил пред чужд флаг.

Те смятат, че той е жертва на лов на вещици и казусът му е несъотносим със случая на Павел Тенев.

Национално движение "Бг патриот" също се присъединява към подкрепата за Антонов.