Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е отказала да предостави информация за критериите и детайлите около строително-монтажните дейности на пътищата в България по искане на БСП.

Аргументът на АПИ да не предостави исканата информация е "некоректна" формулировка на запитването от страна на социалистите.

По този начин за пореден път не беше уважена молбата на БСП да бъдат публично изнесени документите с технически детайли за 46 конкретни точки от магистралите Хемус, Струма, Тракия, Марица, пътя Видин - Кулата и околовръстния път на София, които ще послужат за анализ на пътната настилка в независима европейска лаборатория, посочват от левицата.
Този анализ от своя страна, трябва да покаже каква е дебелината на пътната настилка, рецептите на асфалтовите смеси, дали са използвани неподходящи материали и равността на пътя.

Народните представители от ПГ на "БСП за България" са изпратили трето поред писмо до АПИ с искане информацията да бъде предоставена от агенцията в регламентирания от закона срок.

Съобщението от БСП за отказа на АПИ идва на фона на новината за обвиненията от страна на прокуратурата срещу бившите управители в АПИ Дончо Атанасов и Светослав Глосов, изпълнителния директор на "Трейс София" Б. Иванов и други лица.