Няма скандал със сградата на ул. "Чаталджа", но има опит да се нанесе репутационна щета. Това заяви пред Нова телевизия финансовият министър Асен Василев.

Той обясни, че заради изнесената невярна информация завежда дело срещу журналиста Атанас Чобанов и Bird.

Според Василев това е серия от атаки, която върви срещу него. Той уточни, че преди Коледа и Нова година те са били свързани с професионалната му работа и изпълнението на Бюджета, а сега атаките вървят към жълтия спектър.

Опит за сплашване - така финансовият министър определи още казуса "Чаталаджагейт". Но не се плаша лесно, отсече той. По думите му това е една жълта история, която се опитва да отклони вниманието от важните неща, които трябва да свърши правителството.

Василев не очаква "Чаталджагейт" да се отрази на ротацията. В този контекст той заяви, че няма намерение да бъде вицепремиер и че това ще го реши парламентът. Впоследствие обаче уточни, че ще се съгласи на такъв пост, макар и целта да му е била само стола в МФ.

На този етап Министерството на финансите работи в режим прием в Еврозоната от 2025 г., но решенията ще се взимат според ситуацията, тъй като Асен Василев не може да прогнозира каква ще бъде инфлацията в първата половина на годината. 

Асен Василев не се чувства атакуван заради "Чаталджагейт"

Асен Василев не се чувства атакуван заради "Чаталджагейт"

Не е живял на "Чаталджа" 3