На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания - като това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация. Това са думи, които съм казвал на избирателите. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев.

Той посочи, че Николай Денков е оторизиран за преговорите с Мария Габриел. Разговорите ще продължат, когато това е възможно, подчерта Василев.

По думите му властта за ПП/ДБ не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната - Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система, уточни той. Според него цялата мелодрама е с цел да се извади предимство в преговорния процес.

Ако отстъпките са, за да се отмразят някакви преговори, такива не трябва да има. Ако са, за да се направи нещо полезно за страната и те не пристъпват това, което сме обещали на нашите избиратели, това е в ръцете на академик Денков да говори, посочи Василев. Той подчерта, че не би следвало да има промени в ротацията и Мария Габриел да бъде премиер в първите девет месеца.

Според съпредседателят на ПП в България службите се занимават с интриги, а не със защита. По отношение на думите му за "наши хора" в службите той уточни, че това са хора, на които партията има доверие и са съгласувани с посолствата на партньорските ни служби. Така тези хора ще могат да получат доверие и достъп, допълни той.

Важните решения не се взимат от чужди посолства. Те се взимат от нас и се консултират, поясни депутатът.

По думите му желанието на ПП/ДБ е да смени ръководствата на всички служби, защото те са назначени от президента. Василев допълни, че идеята е службите да бъдат взети от държавния глава и прехвърлени към изпълнителната власт.

Има дълбоко проникване на руски интереси в нашата система за сигурност, категоричен бе Асен Василев.

Преговорите за съставяне на правителство ще продължат, уверен е Христо Иванов

Преговорите за съставяне на правителство ще продължат, уверен е Христо Иванов

Първият сериозен тест пред един бъдещ кабинет ще е конституционната реформа