Нормално е опозицията да заплашва с предсрочни избори. Дали ще има такива зависи от един фактор - дали коалицията ще се разпадне. Атаката на Корнелия Нинова не води до разделяне на управляващите, а напротив - притиска ГЕРБ и Патриотите един към друг.

Това коментира социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Нинова: Политическата класа не иска да се бори с корупцията

Нинова: Политическата класа не иска да се бори с корупцията

Само Нинова и Радев "за" разследващ антикорупционен орган

От своя страна Георги Харизанов от Института за дясна политика изтъкна, че проблемът с атаките на Корнелия Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия.

"Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно - според мен тя влага някаква ирония или ехидност в това", коментира Харизанов.

"Десните правеха две неща едновременно - Борисов ту беше мутрата, ту техният любимец, с който заедно ще победят комунизма. Това изяде главата на синьото. Това е шизофрения и се дължи на манията им за свръхвеличие. Сега обаче най-после отиват на стабилната позиция "Долу Борисов". Това е перспективно, но трябва да наберат сила", коментира още Андрей Райчев.

Нинова дава Делян Добрев на Конституционния съд

Нинова дава Делян Добрев на Конституционния съд

БСП била призвана да бъде алтернатива за модела на управление