Яростен сблъсък между управляващи и опозиция си спретнаха депутатите в първия пленарен ден в седмицата. Поводът стана “драмата” от последните дни - има ли спрени евросредства за земеделието или не.

Ето го писмото, обяви от трибуната на Народното събрание Драгомир Стойнев като показа писмото от ЕК, което вчера скара левицата и управляващите. Според него в писмото се посочвало, че ЕК не вярва на сертифициращия орган по ПРСР.

Властта спешно опровергава за спрени европари за земеделие

Властта спешно опровергава за спрени европари за земеделие

Средствата по ПРСР били получени още през март месец

Защо правителството се страхува от свободата на словото, попита социалистът. Той недоумява как министър заплашва със съд медии, които лансират тезата за спрените еврофондове. Писмото не било просто бюрократичен трик, според него.
Рухнал най-ефективният мит на управлението, по думите му. Рухнал митът, че Брюксел ни подкрепя в еврофондовете.

ГЕРБ викна Танева с платежни в НС за доказателство, че няма спрени европари

ГЕРБ викна Танева с платежни в НС за доказателство, че няма спрени европари

Министърът призова да се говори експертно

Стойнев атакува и други проекти на управлението: Ремонтът на НДК се правел със стари плочки, както и със скъпи храсти. Магистрала „Марица” се сринала след откриването. Северната тангента на София пък изолирала столичани.
Дано догодина не падне стиропорът, който залепихте по апартаментите на хората, че пак ще трябва да теглим заеми, заяде се червеният депутат. Поставяте държавата пред огромни рискове, смята той.

Драгомир Стойнев призова герберите да си ходят, защото щяла да се срути държавата. Левицата е притеснена за перспективата пред страната, а управляващите обричали поколенията. Време е за предсрочни избори, настоя Драгомир Стойнев.

От ГЕРБ веднага реагираха - очаквано с Цвета Караянчева, която видя във всички тези изказвания старт на президентската кампания.
От медиите се сипят лъжи от една провалила се партия, отговори на червените критики герберката. За какво говорите, господа лицемери, попита тя.

Според Караянчева червените сключили сделка с дявола, за да са на власт.

БСП започва разкриване на лобистките закони на ГЕРБ

БСП започва разкриване на лобистките закони на ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е притеснена

По думите Министерство на земеделието направило чудеса, за да тръгне земеделската програма. Всичко, което говорите са глупости, ядоса се Цвета Караянчева.

Драгомир Стойнев за втори пъти зае парламентарната трибуна, за да обвини герберите, че в предишния мандат ходили в Брюксел, за да работят срещу националния интерес.

Това бе единственият министър-председател, заради когото двадесет души се самозапалиха, намеси се и лидерът на БСП Корнелия Нинова, визирайки явно Борисов по време на първия му мандат.
По думите й кабинетът ГЕРБ 1 бил изгонен от народа след окървавени протести. Не сме късопаметни, помним 2013, каза социалистката.

Бъдещето е черно, когато вие се на власт, подчерта още Нинова. По думите й управляващите все търсели виновници – Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Жан Виденов и дори Хан Аспарух.

Излагате се, подчерта от своя страна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, обръщайки се към соцлидерката. По думите му нейната хиперактивност не й вършела добра работа.

Цветан Цветанов също се засегна от сблъсъка БСП-ГЕРБ. Разбирам вашия ентусиазъм, обърна се той към Корнелия Нинова. Избирателите казали, че Бойко Борисов трябва да управлява. Според него виждали се видимите резултати за България. Нашата стратегия е да работим, категоричен бе Цветан Цветанов.

Патриотът Димитър Байрактаров се ядоса, че се харчели пари на данъкоплатците за нищо и настоя да се започне с работата. Много его видя още той в изказванията и призова колегите си „да излязат в кулоарите и там да си го мерят”.