Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се пошегува със стабилността на коалицията.
Това, че не съм бил два дена в България, не означава, че по някакъв начин коалицията се клати, изтъкна пред медиите преди заседанието на ресорната парламентарна комисия.Всичко си е наред, увери вицепремиерът и военен министър.

За утрешното заседание на съвета на коалицията Каракачанов посочи, че там никога не е имало изострен тон.

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев пристигна у  нас

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев пристигна у нас

Той беше повикан за консултации по случая „Скрипал“…

Съветът по сигурността към МС трябва да изготви позицията на страната ни за отзоваването на посланици заради скандала Скрипал. До преди няколко дни нямало основания страната ни да предприема подобни действия, заяви военният министър.

Каракачанов похвали премиера за балансираната политика, която води. За пример посочи срещата във Варна. България показа, че може да е инициатор на диалог между Турция и ЕС, отчете той.

Каракачанов е убеден, че и за Русия Борисов ще прояви балансираност.

Иначе проверката на бомбоубежищата, разпоредена от премиера Бойко Борисов, била рутинна. Нямало вероятност страната ни да бъде въвлечена във война, по думите му. А попитан дали има натиск върху България, вицепремиерът отговори шеговито: "Мен никой не ме натиска.".

Проверяват бомбоубежищата в София

Проверяват бомбоубежищата в София

Нареден е и преглед на плана за действие във военно време

Военният министър коментира и искането от страна на БСП за оставка на вътрешния министър. "Не виждам основание за оставка на министър Валентин Радев."
За всяко нещо, което БСП или някой друг иска, ли да коментираме оставка, захапа той левицата.