България ще даде военно-техническа помощ на Украйна, заяви шефът на вътрешната комисия Атанас Атанасов. Тази седмица това ще се гласува в парламента и той е убеден, че ще има мнозинство в Народното събрание това да се случи.

ГЕРБ и ДПС дават сигнали, че са готови да дадат подкрепа. Наясно сме, че БСП няма да подкрепят това решение, добави Атанасов. Той призова колегите да не се делят на парламентарни групи. 

Атанасов не отговори на въпрос в какви параметри би била тази помощ. По думите му тя ще е "според нашите способности, дори и да е символична".

Не съм изненадан, че има руски шпиони в ДАНС, коментира пред bTV още ген. Атанас Атанасов.

По думите му шпиони има в нашите служби и те трябва да бъдат разкрити. Имаме сериозен проблем с дезинформационните канали, по думите му.

Той не е притеснен какво излиза от службите като информация, а какво влиза. Има сериозни дефицити в информационните канали за нашите служби, убеден е Атанасов.

По времето на Борисов важно беше службите да бъдат приспани, обясни шефът на вътрешната комисия в парламента.

МО: За даване имаме само бронежилетки и каски

МО: За даване имаме само бронежилетки и каски

Изтребителите МиГ-29 и C-300 не могат да бъдат предоставени от нас

Той е смутен, че прокуратурата не повдига обвинения на уличените в шпионаж агенти.

Борисов и ГЕРБ трябва да направят приживе скъп паметник на Гешев, съветва Атанасов и обясни, че главният прокурор полагал всички усилия да пази Борисов и партията му.

Темата Македония не е лесна за страната ни, според него, но стратегически интерес за България е да бъде заобиколена от приятелски държави.

ДБ ще следи действията на прокуратурата по ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Прокуратурата прикрива престъпленията на бившата власт, смята Атанас Атанасов.

Разни партии, разни идеали - ДБ желае, но още не склонява БСП за военна помощ за Украйна

Разни партии, разни идеали - ДБ желае, но още не склонява БСП за военна помощ за Украйна

Евентуално даване на военна техника на Украйна не би било включване във войната

Припомняме, от "Демократична България" внесоха предложение страната ни да се включи с военно-техническа помощ за Украйна. В коалицията обаче се чуват гласове страната ни да помага само с хуманитарна помощ. Тази позиция и категорично против военната помощ е последователна позиция на БСП, която се заявява от първия ден на войната на Русия срещу Украйна.

Държавният глава Румен Радев посъветва да дадем каски и бронежилетки на Украйна. Възможността за това, макар и за стари такива, бе потвърдена от военния министър Драгомир Заков.

Бивши военни министри също настояха страната ни да даде военна помощ на украинската страна.