Евродепутатът Николай Бареков категорично няма да се кандидатира за отново за място в Европейския парламент. Неговата партия "Презареди България" ще участва в евровота с млади лица. Също така Бареков продължава преговорите с партията на Волен Сидеров "Атака" за предстоящите избори. Това стана ясно по време на конференция, организирана от Бареков и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

На конференцията Бареков заяви, че твърдо подкрепя пакета "Мобилност". Той щял да отстоява до последно правата на наемните работници в България. Той даже получил обаждане от Борисов по въпроса.

"Министър-председателя дори ми се обади, за да чуе аргументите ми, като отчете, че са разумни и трябва да се извадят на масата и да се върви към един истински дебат", обяви евродепутатът.

Според Бареков средната заплата на един тираджия у нас е около 2 000 евро, реалният осигурителен доход обаче е 260 евро. Освен това масово тези хора се прибирали на родна земя и виждали семействата си веднъж на 11 месеца.

В тази връзка Бареков призова колегите му Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро и да се качат на тировете, за да видят сами условията на живот на наемните работници по международните пътища.

Бареков с ултиматум, за да гласува в сряда

Бареков с ултиматум, за да гласува в сряда

Бареков не гласувал вчера съзнателно

Бареков щял да си промени позицията по мобилния пакет при 2 условия - незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20%, както и всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че родните превозвачи да не взимат минимална, а реална заплата.

Припомняме, трима български евродепутати - Наджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков - не участваха във гласуването в ЕП на 25 март за това дали Пакетът "Макрон" да влезе в дневния ред на ЕП на редовната сесия в сряда, 27 март.
Оказа се, че точно толкова гласове трябваха, за да падне предложението, което в крайна сметка беше прието с 156 гласа "за" срещу 154 - "против".

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета "Мобилност"

Николай Бареков съзнателно подкрепил плана "Мобилност"

Друга тема, на която Бареков се спря, беше демографския проблем.

"Демографският проблем, който е освен за България, ще бъде решен само тогава, когато българинът получи европейски доходи и европейски условия на труд", посочи евродепутатът.

Бареков се обяви и за изкореняване на порочната практика у нас хора да дават качествен труд срещу минималната работна заплата.

Бареков се обяви и твърдо против влизането на страната ни в еврозоната. Според него еврото далеч не е панацея и няма да повиши стандарта у нас. Напротив - България в еврозоната щяло да означава загуба на национална идентичност, глад, мизерия и драстично повишаване на външния дълг.

Бареков води евроконсерваторите в България с апел за обединение

Бареков води евроконсерваторите в България с апел за обединение

Независимо дали е евродепутат, Бареков работи за коалиция АКРЕ-ЕНП

Относно случващото се по линията Бареков - Сидеров

Припомняме, на пресконференция преди една седмица Бареков заяви, че партията на Волен Сидеров е много близо до това да стане член на евроконсерваторите. "Атака" била буквално в процедура на приемане.

По думите му времето просто не стигнало партията на Сидеров да бъде приета в АКРЕ преди изборите, но след това щяло да бъде много хубаво всички български консерватори и реформисти да се съберат в евросемейството си.

Припомняме и че Бареков беше много остро критикуван от зам.-председателя на ВМРО и негов колега в ЕП Ангел Джамбазки. Евровойводата коментира, че Бареков чисто и просто е излъгал Сидеров за АКРЕ.

Джамбазки: Бареков излъга "Атака" за евроконсерваторите

Джамбазки: Бареков излъга "Атака" за евроконсерваторите

Хората искали ВМРО, НФСБ и "Атака" заедно на евровота

"Причината да не бъде приета "Атака" е начинът, по който беше предложена - нелепо и неумело от човека, който ги предложи, моят колега в ЕП Николай Бареков", каза Джамбазки.

Проблемът идвал от това, че Бареков не съобразил позиции, които партията на Волен Сидеров е защитавала през годините. Освен това самото предложение било неполитическо. Той не подходил разумно и не направил предварителни разговори по въпроса.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство