Арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на 17 март довел до падането на правителството. Такава причинно-следствена връзка съзря депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Ще ви кажа какво свали това правителство. Свали го арестът на Бойко Борисов. Защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия. И оттам нататък всичките им проблеми като слаба конструкция, липсата на програма... Започнаха да пишат програма след като подадоха оставка. И всякакви други абсурди, за които ГЕРБ не им е виновен. Надявам се в следващия парламент да са си научили урока и да започнат да се държат като политици, а не като самодейци", каза народният представител в кулоарите на парламента.

И още - заговорът за сваляне на правителството бил също така между Корнелия Нинова и Кирил Петков. "Единият положи много усилия в тази посока, а г-жа Нинова като човек, който практически ръководеше, доколкото можеше това нещо да се ръководи, но имаше една от силните роли да не се справи правителството и то да падне."

Бойко Борисов натъжен очерта провала: Спасението е в смеха

Бойко Борисов натъжен очерта провала: Спасението е в смеха

Шамари ще се раздават преди всичко от народа на изборите, които предстоят

"Колко стратегически решения на това правителство подкрепи г-жа Нинова и колко пъти бяха спирани решения, които в последствие ние трябваше да подкрепим в последствие. Така че да обвиняват нас, че сме свалили правителството, е абсурдно", добави депутатът.

Биков подчерта още - ГЕРБ са готови за нови избори още непосредствено след предишния вот през ноември. "Още повече, че обикаляме всяка седмица нашите структури и това го виждат всички."

Датата 2 октомври е най-подходяща за провеждането на избори, като не трябва да има повече бавене и удължаване на работата на парламента, тъй като следващото 48-о Народно събрание има много важни закони за приемане, смята народният представител от партията на Борисов.

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос, каза тя