Ще успеем да съберем кворум, имаме необходимата организация. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков преди днешното заседание в парламента.

По негови думи управляващата партия е работила и в "по-тежък режим", когато БСП са излезли от Народното събрание за няколко месеца.

Той беше категоричен, че въпросът за оставката не е въпрос, който е затруднявал ГЕРБ през годините. Депутатът напомни, че Борисов два пъти вече е подавал оставка.

"Нашата позиция, че в момента няма да подадем оставка, не е продиктувана от това, че толкова много искаме да сме в управлението още 6 месеца. При оставка и отиване на предсрочни избори проблемът е следният - машинното гласуване отпада, парламентът се разпуска", обясни Биков и допълни, че икономически и социални закони не могат да се приемат в рамките на служебно правителство, а това означавало никакви мерки по отношение на икономическата криза, нито актуализация на бюджета.

Депутатите се затрудниха с кворума, но започнаха работа от втори опит

Депутатите се затрудниха с кворума, но започнаха работа от втори опит

При първата регистрация не достигна един депутат

По негови думи при един такъв сценарий страната ще затъне в икономическа и в политическа криза, тъй като нямало гаранция, че ще бъде съставено ново правителство.

Биков изтъкна, че управляващите опитват да подготвят България за предстоящата година и да се погрижат за пострадалите от кризата.

Той обясни, че разбира и уважава исканията на протестиращите, но смята, че тепърва българското общество ще има нов дневен ред и нови сюжети както в политиката, така и в икономиката.

Биков изрази надежда, че българското общество ще намери точки на съгласие и ще бъде единно.

Смятам, че няма да работим под обсада, заяви депутатът.

Припомняме, че от БСП в знак на подкрепа на протестите с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов миналата седмица обявиха, че няма да се регистрират и оставят осигуряването на кворума като отговорност на управляващите от ГЕРБ.

ГЕРБ се мобилизират за кворума

ГЕРБ се мобилизират за кворума

Според Валентин Николов не било много умно опозицията да не се регистрира