Трета среща в неделя провеждат политици от левия сектор в София. Срещите събират точно на обяд в клуб "Перото" бивши депутати от БСП, бивши лидери от леви политически партии, университетски преподаватели, социолози и политолози и представители на граждански НПО и общество, организации, защитаващи правата на майките на деца с увреждания. Дискусията е на политическа основа, но засяга основно социални теми, а днес панелът бе наречен "Леви цели с десни мерки - след 100 дни от кабинета Петков", а гости на събитието разкриха пред news.bg, че това е началото на нова социална платформа, която занапред очаква да се надгради в политически проект.

Днес на събитието бяха познати лица от политиката - Мая Манолова "Изправи се.бг", бившият депутат от БСП и говорител на служебния кабинет Антон Кутев, политологът Страхил Делийски от "Барикада", бившият лидер на АБВ Константин Проданов, бившият депутат Минчо Христов, дъщерята на Георги Пирински - Ани Пиринска

В дискусията днес имаше изказвания по социални теми в управлението на кабинета на Кирил Петков. Думата взеха различни политически лица и граждани, които критикуват действията на БСП в управляващата коалиция - по тези цени, инфлация, липса на лекарства, повишаване на потребителската такса при личния лекар, земеделска политика и т.н. Мая Манолов критикува министърът на икономиката Корнелия Нинова, че обещала изчистване на бордовете от партийни кадри, а настанила близките си.

Официално никой от присъстващите на дискусията не поиска да каже каква е основната цел на събитието, освен че се събират, за да говорят за политика и за леви идеи, за по-добро бъдеще.

Политологът Страхил Делийски коментира: "Отвъд "Гласувайте за нас, защото по-малко крадем", има друг разговор "Гласувайте за нас, защото ние ще защитаваме друг социален интерес". Това е патосът на този тип събирания - да върнем политиката, където й е мястото, а то е на равнището на големи социални интереси". По думите в НС не е представен интересът на икономическото мнозинство.

Припомняме, че и бившият министър на отбраната Стефан Янев също заяви намерението си за създаване на политически проект, но не уточни кога точно това ще се случи.

Манолова обявява нов политически проект с критика основно към БСП

Манолова обявява нов политически проект с критика основно към БСП

Арестът на Бойко Борисов само ще работи в полза на бившите управляващи