Журналистите от Дирекция "Информация" на БНТ категорично осъждат използването на ефира на обществената медия за отправяне на недоказани обвинения от Валери Симеонов срещу журналисти от bTV.

Това се казва в позиция по повод участието на зам.-председателя на НС Валери Симеонов в Сутрешния блок на БНТ.

Ефирът на обществената медия не може да се употребява за груби и недоказани нападки.

Свободното слово и право на изразяване са основна ценност на демократичното общество и всяко посегателство срещу тях ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ, се казва още в позицията.

Симеонов доволен, че защитил душевното здраве на хората

Симеонов доволен, че защитил душевното здраве на хората

Не е имало чадър, имало е страх от Васил Божков

Назряло е времето за този законопроект. Това коментира сутринта Симеонов за приетия закон за хазарта. За него хазартът е пандемия, който вреди на душевното здраве на хората и води до тежки зависимости.

Законът бил нужен и заради невнесените такси от Васил Божков. Симеонов е на мнението, че в Комисията по хазарта има тежки корупционни зависимости. Резултатът е ощетяване на държавния бюджет. Чаках своя момент, сподели той и обясни, че отдавна е подготвил закона.

Трябва да докажем, че България е страна, която не толерира корупцията, посочи Валери Симеонов за случая със съдия Миталов. Лидерът на НФСБ смята, че корупцията е прояла българското общество.