И да не бъда избран за председател на СОС, това нито ще бъде края на света, нито по какъвто и да било начин това нещо ще ме разколебае за целите, които съм си поставил - и лични, и като политическа организация. А именно - да освободим София от досегашния порочен модел на управление, да извадим публично всички кирливи ризи, които намерим, когато правим ревизия на това управление и също така - да има малко справедливост. Това каза пред БНТ лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, след като не беше избран за председател на СОС и оттегли кандидатурата си.

Той заяви е бил избран като кандидат за поста от групата на ПП/ДБ/СС и смята, че е подготвен, има знания за София, а е получил и рекорден брой преференции.

Бонев посочи, че никой никому не е длъжен, особено в политиката, и ако коалицията ПП/ДБ/СС беше получила достатъчно гласове на изборите на 29 октомври, за да има мнозинство в общинския съвет, казусът с председателското място отдавна би бил разплетен

Георги Георгиев: Борис Бонев превърна Терзиев в заложник на болните си амбиции

Георги Георгиев: Борис Бонев превърна Терзиев в заложник на болните си амбиции

Бонев направил показно, че без него няма как да има работещ общински съвет

"Ако има една партия, която със сигурност не иска да ме види начело на общинския съвет, това е ГЕРБ, защото знаят, че никога няма да допусна всичко, което те са правили, да си остане заринато", изтъкна той. По думите на лидера на "Спаси София" тези, които са видимо виновни, продължават да дерибействат, без да има последствия. "Това искаме ние да направим - да има последствия", добави той.

По думите на Борис Бонев за първите 11 месеца на годината почистващите фирми в София са глобени от Столичния инспекторат с едва 500 хил. лева. Само за 24 часа след снеговалежа в столицата са наложени санкции за 120 000 лв., а вече те са за много повече, отбеляза той. "Защо - защото сме решени да не толерираме повече досегашния безхаберен модел", подчерта Борис Бонев.