"Министър-председателят да бъде извикан в комисията за НДК и да бъде изслушан, тъй като той концентрира отговорите на редица въпроси, на които нито членовете на Съвета на директорите на НДК, нито министрите и вицепремиерите успяха да отговорят: Коя е тази сила, която е позволила да се случва този грабеж в НДК." За това призова народният представител от "БСП за България" Жельо Бойчев по време на заседание на временната парламентарна комисия, разследваща как са разходвани средствата за подготовката на председателството на България на Съвета на ЕС.

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Ексшефът на НДК се съмнява в безпристрастността на комисията

Според Бойчев редица въпроси около ситуацията с НДК остават без отговор. По думите му не е станало ясно как Националният дворец на културата е бил управляван, кой е следял за отчетността на НДК и как са се взимали решенията в "целият този управленски хаос".

Бойчев добави, че по този въпрос парламентарната комисия вече е изслушала твърденията на вицепремиери, министри, членове от борда на директорите на НДК, главния прокурор, шефа на ДАНС, шефове на институции и други. Било ред и на премиера Борисов. Бойчев припомни и че бившият директор на НДК Мирослав Боршош беше възстановен на поста именно от премиера Борисов с мотив, че разногласията били изяснени.

Бойчев призова и Министерският съвет да предостави резултатите от проведена проверка в НДК. "На 14.06 т.г., министър-председателят Бойко Борисов издава заповед, с която издава заповед на Главния инспекторат на МС да извърши проверка. Разбирам от медиите, че тази проверка е приключила. Тя се отнася за целия период, който разглежда комисията и моля да бъде предоставена на комисията", обясни социалистът.

ГЕРБ замазват скандала с НДК, скочи БСП

ГЕРБ замазват скандала с НДК, скочи БСП

Чрез атаката срещу червения депутат Манол Генов

Темата коментира и депутатът от БСП Атанас Костадинов, който предложи работата на временната комисия да продължи. Предложението му идвало с оглед на това, че по случая имало много нови обстоятелства и разкрития. Косимията трябвало да работи и до приключването на съдебно-счетоводната експертиза по случая, която щяла да бъде готова до десетина дни, а също и заради фактите от постъпилото писмо от Боршош.

И министерството на финансите проспало проблемите в НДК

И министерството на финансите проспало проблемите в НДК

"Воля" нямало да позволи "замитането на проблемите в НДК"