Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош не дойде на временната комисия за НДК гейт. Обяснение той даде в профила си в социалната мрежа. Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията, пише Боршош.

Той се съмнява в безпристрастността на комисията. "Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни", посочва Боршош.

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош
Обновена

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош

Той е с "Подписка" за нецелесъобразно харчене и умишлена безстопанственост

Имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове,информира бившият шеф на НДК. Като причина за неявяването си той изтъква и повдигнатото му обвинение. "Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината", обяснява Мирослав Боршош.

Неявяването на Боршош и изпратеното от него писмо до комисията нажежиха страстите. Управляващите не осигуряват главния виновник, заради който сме тук и това е г-н Боршош. Това заяви червеният депутат Румен Гечев. Според мен вие го криете, обвини той мнозинството.

Тайна е за какво Боршош е изхарчил парите на НДК

Тайна е за какво Боршош е изхарчил парите на НДК

От прокуратурата не уточняват има ли някой над него

Боршош върти на пръста си вицепремиери и премиери,недоволен е червеният депутат. Г-н Боршош колкото е наш, толкова и ваш,намеси се герберът Тома Биков. Велислава Кръстева от ДПС предложи да бъде оставено без внимание писмото на Боршош, тъй като в това писмо не се съдържат отговорите на въпросите, които народните представители биха задали, освен че в него се правят обидни класификации към българския парламент.

Припомняме, на 29 юни, два дни след като бе възстановен на поста директор на НДК, Боршош напусна сам. Като причина изтъкна проверката срещу неговото управление на НДК.

На 26 юни 2017 г., вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош.