В последните дни независими източници осветиха поредната порочна схема за облагодетелстване на властта, коментират от БСП, напомняйки, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил луксозен имот на силно занижени цени.

"Скандалните" факти по сделката създавали основателни съмнения за данъчни измами и други нарушения на закона, според социалистите.

Самият факт, че в една и съща фирма при преференциални условия пазаруват Цветанов, Цачева, Рашидов и други близки на ГЕРБ е достатъчно показателен за системата на властта, смятат те и заявяват, че в замяна на покровителство спрямо определени фирми, властта получава подаръци.

По тази причина от БСП призовават премиерът Бойко Борисов да вземе мерки по въпроса.

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Това е опорна точка на БСП

"Преди време пред актива на ГЕРБ министър-председателят заяви: "Трябва да ви светне червена лампичка, иначе аз ще ви светна синята". Лампите светнаха за Цветанов", категорични са социалистите. Те настояват Борисов да изпълни заканата си, че няма да търпи дори съмнения за корупция около себе си.

Припомняме, сагата с апартаментите на властта започна преди дни и оттогава непрекъснато се разраства.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е останал само с два апартамента, тъй като заменил два апартамента, в които живял до лятото на 2018 г., и за нов доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата апартамента, които той заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава

По тази причина от прокуратурата съобщиха, че ще направят проверка по случая.

Коментари по случая не липсваха. Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров се пошегува, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти. Депутатът от ДПС Хамид Хамид пък цитира известната фраза на Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".

Към апартаментите на зам.-председателя на ГЕРБ не остана равнодушен дори президентът Румен Радев, който заяви, че Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов. Самият Цветанов пък видя предизборна логика в атаките срещу себе си.

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава, убеден депутатът от ДПС

Междувременно от Антикорупционния фонд алармираха за съмнителна покупка на недвижими имоти и от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Днес пък стана ясно, че и зам.-министърът на спорта Ваня Колева има апартамент в блока на Цветанов.

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Лидерът на "Атака" сравни гербера с Кисинджър заради совалките с "Воля" и СДС