Борисов предаде българските превозвачи, Борисов предаде българските граждани.

С тази позиция депутатът от БСП Георги Свиленски категорично разкритикува действията на управляващите по пакета "Макрон", който утре ще се гледа в Европейския парламент.

Много е важно политиците да бъдат последователни в действията, поне в рамките на три години, заяви Свиленски и разобличи действията на представители и от ГЕРБ, и от ЕНП по предложенията по пакета "Мобилност". Тук в България и ГЕРБ, и ЕНП говорят едно, а в Брюксел, в Европейския парламент правят абсолютно обратното, според Свиленски, който бе категоричен, че именно депутати от ЕНП, шест делегации, са внесли и настоявали за предложението.

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласуване

Пакетът на Макрон за тираджиите на крачка да стане закон

По думите му поведението на тримата евродепутати, които не присъстваха вчера на гласуването на дневния ред, е позорно, тъй като са изпуснали шанса с два гласа да се отхвърли предложението.

В момента има една възможност, господин Борисов да покаже, че е действително загрижен за българските превозвачи. Ако до края на деня се свърже с председателя на ЕП Таяни и го убеди да оттегли точката", заяви Свиленски и обясни, че доколкото му е известно единственият, който може да промени да оттегли това от дневния ред е Таяни. "доколкото знам те са от една партия", посочи още Свиленски.

Пакетът "Мобилност" влезе в дневния ред на ЕП за сряда

Пакетът "Мобилност" влезе в дневния ред на ЕП за сряда

Трима български евродепутати не са били в зала за гласуването

Припомняме, вчера при гласуването на дневния ред на Европарламента само с два гласа "за" в него бе включен пакетът "Мобилност", срещу който тази седмица отново ще протестират българските превозвачи. От зала отсъстваха трима родни евродепутати, като с техните гласове пакетът от предложения можеше и да отпадне и изобщо да не бъде разглеждан. 

Министърът на транспорта Росен Желязков по случая си позволи да излезе извън рамките на политическата коректност и да признае пред медиите, че е бесен.

Борисов убеждава Таяни да спре гласуването на пакета "Мобилност"

Борисов убеждава Таяни да спре гласуването на пакета "Мобилност"

Социалистите и либералите в ЕП настоявали да се приеме сега