Засега правителството остава в този формат. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на оглед на участъка между пътен възел "Буховци" и пътен възел "Белокопитово" на АМ "Хемус".

Той подчерта, че всичко може да се направи в името на България, когато има диалог, нормално мислещи политици, взимащи предвид мнението и на другите

Относно желанието на ДПС за съставяне на експертен кабинет министър-председателят отбеляза, че в сегашната ситуация много от извънпарламентарните парии, които са се разцепили, не са успели да влязат в парламента и са се оформили няколко политически проекта, които "загряват около пистата", за да си подберат избиратели. "Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, на когото му се приискат избори, ще ги провеждаме", коментира той.

"Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички", категоричен бе премиерът.

Борисов: Радев да посети "Балкански поток" и да види какво прави "провалената" държава

Борисов: Радев да посети "Балкански поток" и да види какво прави "провалената" държава

Премиерът инспектира строежа и с джипа си

По негови думи диалогът между Министерския съвет и президентството върви. Според Борисов обаче Радев вече е политически играч. "Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия - дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект", подчерта министър-председателят.

Той изтъкна, че когато си обичаш народа и държавата, трябва пълна мобилизация. "А Радев какво казва - "да дадат оставки и тогава ще говорим". Аз като дам оставка, какво ще говоря с теб, аз ще дойда под прозорците ти тогава. Това ли иска? Ще го направим, ще дойде и това време", посочи Борисов.

Протестът бил успешен, но недостатъчен, за да събори Борисов

Протестът бил успешен, но недостатъчен, за да събори Борисов

Според Андрей Райчев ГЕРБ няма да даде властта на Радев

По думи на премиера хората на Радев са го "сготвили". "Направиха го по перфектен начин. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата - най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши", коментира той и добави, че за него случаят е приключен и си е взел поуките.

Народът ги усети какви са какво са и затова и "великите им народни въстания" не могат да съберат колкото една конференция на ГЕРБ, изтъкна премиерът.

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Нямало смисъл от постановка, в която диалогът е индулгенция за корупция

Премиерът акцентира върху социално-икономическите мерки на правителството, благодарение на които в условията на пандемия от COVID-19 са запасени стотици хиляди работни места. Затова и безработицата у нас е близо 7%, а в други държави минава 25-30%, отбеляза Борисов.

Относно шпионския скандал у нас с участието на двама руски дипломати Борисов заяви, че още преди години е предупредил руския президент Владимир Путин, че на територията на България не се допускат такива неща. По негови думи, за да действат ДАНС и Прокуратурата, значи има достатъчно информация.

Междувременно президентът Румен Радев заяви, че за да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно - разкриване на истината за всички корупционни схеми в държавата. Не можело хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни.

Според държавния глава няма смисъл от постановка, в която диалогът да бъде индулгенция за корупция.

ДПС е готово за избори, мълчанието му е послание

ДПС е готово за избори, мълчанието му е послание

Хамид Хамид: България изисква диалог без условие