Премиерът Бойко Борисов заяви във Велико Търново, че проблемът с ваксините е създаден изкуствено и изтъкна, че е преговарял лично с турския премиер да се отпусне необходимото количество за нуждите на страната ни, съобщи Нова телевизия.

Министът-председателят декларира безрезервната си подкрепа към здравния министър Петър Москов и заяви, че внучето на сестра му е ваксинирано с петвалентната ваксина "Пентаксим".

"Има внушения, че едва ли не ние правим това на Петър Москов. С Москов от години се уважаваме, още от Столична община. Племенникът ми има бебе, което е ваксинирано с такава ваксина." – коментира Борисов.

Той даде своята подкрепа и за всички министри, като раздели политиката от управлението. Като пример за това разделение, той оприличи правителството на младо семейство и посочи Радан Кънев като свекърва, която хвали само своите министри в кабинета.

Затова от ГЕРБ са делегирали правата на тъща върху депутата Красимир Велчев, който има за задача да отличава в парламента направеното от министрите на ГЕРБ.
Премиерът предложи, ако мине вотът на недоверие, БСП, ДПС, АТАКА и ДСБ да направят правителство.

Борисов даде висока оценка за мандата на президента Росен Плевнелиев и подкрепа към всички министри от правителството. Премиерът не изключи настоящият държавен глава да бъде номиниран за втори мандат.