Премиерът Бойко Борисов не е доволен от действията на полицията в с. Катуница и според него тя е "изпуснала ситуацията". Той обяви, цитиран от БТА, че виновните за инцидента ще получат съответното наказание.

Първо, още вчера пратих главния секретар в Катуница и лично аз не съм доволен от действията на МВР, подчерта той, уточнявайки, че тази сутрин два пъти е говорил с вътрешния министър Цветанов.

Но за мен и главният секретар, и регионалният директор изпуснаха ситуацията, продължи премиерът, отсичайки - виновните - в затвора.

Той отрече полицията да е покровителствала фамилията Рашков, както и публикации в някои сайтове, че Кирил Рашков е член на ГЕРБ.

Запитан дали има политически чадър над фамилията Рашкови, Борисов, че ако има такъв, той ще "блесне" при образуваната проверка от прокуратурата.

Министър-председателят откри обновени пътни отсечки в Силистренска област - Дулово - Ситово, и Главиница - Зафирово.

Заедно с премиера в Силистренска област са министърът на земеделието Мирослав Найденов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Междувременно все повече политически формации искат вътрешният министър да си прекрати отпуска и да се яви в парламента, за да докладва за погромите в Катуница.
ВМРО дори призоваха предизборната кампания да бъде спряна, а кабинетът да подаде оставка.
По-късно войводите настояха за спешно свикване на Консултативния съвет за национална сигурност.

Кандидат-президентът Калфин заяви, че Цветанов трябва да си подаде оставката, ако не иска да прекрати отпуска си и да се заеме със задълженията си на вътрешен министър.
Лидерът на ЕНП и кандидат за президент Мария Капон пък отмени всичките си предизборни ангажименти за днешния ден.