Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си стиснаха ръцете. Това стана на тържеството по случай 30-годишнината на КНСБ, на което двамата присъстват.

Въпреки обтегнатите отношения между Борисов и Радев, които ескалираха през последните седмици, двамата са на две съседни маси на събитието, което се провежда в зала 3 на НДК.

Инициативата за ръкостискането бе на премиера - именно той се приближи към държавния глава. Какво обаче си казаха двамата, не стана ясно.

На тържеството присъстват и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, вътрешният министър Младен Маринов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и редица депутати и много обществени лица.

Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му, убедена Караянчева

Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му, убедена Караянчева

Президентът бил добър в изпълняването на заповеди, но не и като лидер в политиката

Припомняме, че от държавното обвинение разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

По-късно държавният глава запита знаел ли е премиерът за подслушването.

От своя страна Борисов заяви, че не иска да знае кого подслушват и кого арестуват.

По-рано днес президентът отново нападна Борисов, посочвайки, че премиерът опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника. Заради думите му председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му.

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

Радев пак захапа Борисов - опитал да скрие скандала със СРС-тата в зайчарника

По думите му скандалите разголвали управленското му безсилие