Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Румен Радев и Димитър Главчев, че са намерили сили и са потърсили решение. Той обаче подчерта, че ако в понеделник нямаме ново служебно правителство, политическата криза у нас ще се задълбочи.

Борисов посочи, че по никакъв начин не се меси в работата на служебното правителство. Според него след отказа на Радев да назначи кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева се е видяло, че президентът има предпочитания за състава на МС. 

Добре е Главчев да сподели в понеделник, ако е имало такива "предпочитания" към състава на служебното правителство, заяви Борисов, като декларира, че ГЕРБ няма никакви претенции и участие в тази посока. И ако има такива от страна на други политически сили и партии - "ще протестираме", предупреди Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата за МВР. По думите му Калин Стоянов се е справял добре с ограничаването на миграцията и работата, свързана с Шенген. Борисов недоумява защо вътрешният министър е отишъл пред президентството и е вдигнал юмрук.

Той отбеляза, че едва ли са много професиналистите, познаващи системата на МВР, които са готови да оглавят вътрешното министерство за 2-3 месеца, защото след това няма да могат да си намерят работа. Това е месомелачка за хора и техните кариери, поясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ засегна и проблема с безводието, като отбеляза, че с колегите от ГЕРБ" ще набележат максимално много точки, по които, ако искат другите партии, ще могат да ги подкрепят при евентуално тяхно управление. Изказването си той направи пред камери в стил живо излъчване във Фейсбук от провинцията. Борисов говори с кметовете на Велико Търново и Свищов за водната криза, като заедно с бившия МРРБ министър Николай Нанков се отдаде на чертаене на схеми и планове за преодоляване на недостига на вода. 

Димитър Главчев - новият стар служебен премиер

Димитър Главчев - новият стар служебен премиер

Държавният глава Румен Радев определи