"Просто не знам чие съзнание може да го роди и как може да се говори по този начин. Как може да се говори и да се протестира срещу Стратегия за детето, която я няма". Това заяви премиерът Бойко Борисов на редовното правителствено заседание в Министерския съвет по повод истерията на родителите в Сливен, Ямбол и Карнобат, че социалните служби могат да отнемат децата им.

Как може да се тиражира лъжа, че Норвегия е дала пари, за да им изнасяме деца, недоумява премиерът и помоли за съдействие медиите за тези не жълти, не кафяви и не лъжливи новини, които се говорят за децата на хората, че някой щял да ги взима.

"Не мога да допусна, че има човек да се върже на подобна лъжа", подчерта министър-председателят.

Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия

Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия

По думите му темата с отнемането на деца е ударила болно място

Той обясни, че парите от норвежката програма се използват не за да бъдат изнасяни деца, а единственото, за което тя се използва е за чистотата на въздуха. По думите на Борисов тази програма работи от над 15 години.

Единственото, за което говорим и няма да се откажем е от домашното насилие върху децата, увери премиерът и допълни, че още когато е бил главен секретар на МВР "Каризма" е направила клип, в който той е участвал, защото се оказало, че има много деца, които са били бити и насилвани в семейството. 

Вълчев е ядосан, че проблемите в училище се подменят

Вълчев е ядосан, че проблемите в училище се подменят

60% е посещаемостта днес в разбунените училища в Сливен

"Деца, които на бунището се разхождаха голи и боси зимата и вие сте ги снимали. Това дете трябваше ли да се остави да умре там и да израсне като инвалид, защото ще придобие болести", пита премиерът.

Как може да им мине през акъла на хората, че държавата ще натовари децата на влак и ще ги изнася. Моля ви и благодаря, ако ми помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа, призова министър-председателят.

Борисов се чуди на слуховете: Какво ще ги прави държавата отнетите деца?
Обновена

Борисов се чуди на слуховете: Какво ще ги прави държавата отнетите деца?

Да вървят в класните стаи