Премиерът Бойко Борисов очаква прокуратурата и разследващите да стигнат до извора на слуховете за отнемане на деца от държавата, които вчера предизвикаха паника сред родители и няколко училища в Сливенско и Карнобат прекъснаха учебния процес.

Борисов е убеден, че тези слухове са злонамерени и се дължат преди всичко на предизборна стратегия. "Като дойдат избори цели щабове мислят каква мръсотия да направят", заяви Борисов в студиото на БТВ и сравни ситуацията със спекулациите при аферата "Костинброд", "козичките", чумата по свинете, истерията покрай Истанбулската конвенция.

Слух в интернет блокира работата на няколко училища

Слух в интернет блокира работата на няколко училища

Родителите в Сливен и Карнобат се притеснили, че социалните ще им ги вземат

Какво държавата ще ги прави тези деца? Като го вземат къде ще го заведат? С тази два въпроса премиерът се обърна към паникьосаните родители и ги призова да си върнат децата в училищата. Той бе категоричен, че държавата и в момента разполага с механизми да защитава децата, които са в риск, и е длъжна да го прави. Той призова и журналистите да разследват и да покажат случаите на насилвани, тормозени деца, именно заради които работят и социалните случаи.

Борисов изтъкна, че един от големите успехи на правителството е, че са върнали 50 000 деца в класните стаи миналата година. Нашата стратегия е да ги квалифицираме, да ги научим да могат да работят и да се издържат, посочи премиерът.

Борисов обиден на Цветанов, че заговорил бързо срещу партията си

Борисов обиден на Цветанов, че заговорил бързо срещу партията си

Лидерът на ГЕРБ видял краха в очите преди евроизборите

Министър-председателят коментира и новия политически проект на Слави Трифонов.

Човешката глупост е безкрайна, заяви той по повод името на партията - "Няма такава държава". Той все пак обясни, че всеки може да си кръсти партията както си иска.

Според него едва сега играта е станала честна, тъй като години наред Трифонов е промотирал партията си в най-гледаното телевизионно време. "На кой друг му е позволено тази безплатна реклама на партията години наред?", запита той и отново изтъкна, че сега, когато Трифонов е излязъл на политическата сцена, нещата са станали честни. Според него обаче ореолът му скоро ще изчезне или ще бъде надупчен.

Слави Трифонов да мине от въпроси на отговори, препоръча Курумбашев

Слави Трифонов да мине от въпроси на отговори, препоръча Курумбашев

БСП има добри кандидати за Русе и Ямбол, ГЕРБ - за Бургас, Варна и Стара Загора

За кандидатурата на Мая Манолова като кмет на София Борисов призна, че недоумява как ще си направи бюджета и ще решава проблемите. Той е възмутен от твърдението й, че държавата я е репресирала.

"Как ще те репресира? Ти идваше в Министерския съвет по-често отколкото в твоя кабинет", обърна се той задочно към нея.

БСП пък премиерът сравни с кукувици, които търсят къде да снасят яйца, а след това застават настрани. Той се чуди как може да си партия, а да нямаш кандидат за София. Загуби достойно, призова червените Борисов.

Относно обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е практика на Борисов да избягва парламента, той призна, че действително избягва самата Нинова, тъй като не му е приятна, но напомни, че миналата седмица е бил на парламентарен контрол.

Той призова социалистите да погледнат най-напред себе си, а след това да критикуват и изтъкна, че именно БСП са отсъствали половината от мандата си от парламента.

БСП с диагноза: Борисов има алергия от парламента

БСП с диагноза: Борисов има алергия от парламента

Заподозряха го в некомпетентност