Възможно е новата партия "Няма такава държава" на Слави Трифонов и да не получи регистрация в съда. Това стана ясно от думите на бившия евродепутат Петър Курумбашев в студиото на БТВ. Петър Курумбашев бе и продуцент на предаването "Ку-ку", от където започна телевизионната кариера на Слави Трифонов през 90-те години на миналия век.

Курумбашев припомни два опита за създаване на партия от Трифонов и неговите екипи. Единият - "Ку-ку", другата - "Гергьовден". С "Ку-ку" имахме проблеми тогава. Върховният съд отказа да регистрира такава партия, защото не е уважително една партия да има в името си "ку-ку", припомни Курумбашев.

Припомняме, вчера подобна позиция изрази и председателят на 36-то народно събрание проф. Огнян Герджиков. 

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Причината е в името

Учредителното събрание на партия "Няма такава държава" бе в събота, 5 октомври и протече при закрити врата за обществеността и медиите.

Преходът е труден, но със създаването на партия Слави Трифонов и хората му трябва да преминат от задаването на въпроси към даването на отговори. 

Курумбашев призова да се оцени медийния продукт, който създаваше Слави в продължение на 20 г. Сега обаче със създаване на "политически продукт" трябва да се преструктурира отношението към медиите.

Защо нямаше прозрачност и публичност - въпросът е към организаторите. За регистрацията на партията бившият продуцент и доскорошен евродепутат също не е имал покана, присъствали са тесен кръг от екипа на предаването, каза той.

Това не е лесно, предупреди Курумбашев и призова към сериозни позиции, като темите за демографската криза, подоходното облагане и др.

Той обясни спирането на предаването като желание на авторите на продукцията, не на самата телевизия. През 1994 г. са спирали предаването "Ку-ку", след това Слави имаше проблем с БНТ, припомни Курумбашев историята на шоуто.

Слави Трифонов тайно учреди партията си
Обновена

Слави Трифонов тайно учреди партията си

Учредителното събрание е било 15 минути, четирима са заместниците му

Относно заявката на Трифонов за политическа кариера бившият продуцент на "Ку-ку" Петър Курумбашев коментира: "Всички анализатори трябва да са много благодарни на Слави, защото август имаше какво да се чете." Той направи аналогия с футболиста Димитър Бербатов и коментарите на уменията и кариерата му.

Относно предстоящите местни избори Курумбашев заяви, че БСП търси печаливша формула, опитвайки се да удовлетвори неудоволството от сега управляващите.

На въпрос - "Ако Мая Манолова спечели в София - кой ще спечели БСП или Манолова", той отговори, че това означава, че ГЕРБ са загубили.

Според него липсва сериозният разговор за проблемите на конкретния град. Проблемите, които стояха преди 10 г. не виждам нито един от тях да има своето решение. За "Софийска вода"- Бойко Борисов 2 пъти обещаваше, докато беше кмет на София, че ще развали концесията, припомни Курумбашев и каза, че проблемите с водоснабдяването не са оправени. Даде пример и с "Топлофикация София", чиито дългове са над 600 млн. лева.

Градът е с бюджет над 150 млн. лева. Няма надземна железница, сега се предлага претоплена идея (за създаването на железница - б.р.), която съществува в програмите на един или няколко кандидати. Предлагахме да не се продават някои от гарите - не виждам дебат по тези теми, каза Курумбашев.

"Не виждам конкретни предложения как тези теми да се решат. Доста от кандидатите са купили негативния опит на БСП от европейския избори", каза той и допълни, че тогава негативната кампания на Нинова и Йончева доведе до тези резултати.

"Хората не харесват опънатите жили, тези изпънати лица не вършат работа. Тези истерични физиономии и тази игра непрекъснато на "всичко коз" не мисля, че върши работа. Кмет, който няма мнозинство в общинския съвет му предстои да си прекара весело в общинския съвет следващите 4 г.", каза Курумбашев. 

Кандидатите за гласа ни на местните избори на 27 октомври

Кандидатите за гласа ни на местните избори на 27 октомври

Българите с право на глас - 6 227 901 души

Според него певецът Милко Калайджиев като кандидат на ДПС е взривоопасна смес.

Извън шегите какви кандидати има, БСП има добри кандидатури като Русе и Ямбол. ГЕРБ като че седи много добре в Бургас, Варна, Стара Загора - след това, което Нинова постигна с варненската организация.

Припомняме, във Варна БСП оттегли доверието си от Борислав Гуцанов и

Има общини, където местните организации на БСП не са максимално мотивирани. Такива общини за ГЕРБ са Пловдив и Русе и БСП - Варна, допълни Петър Курумбашев.

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%