Цветан Цветанов след двете интервюта, които даде, не ми липсва. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите си и партията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Той разказа, че Цвета Караянчева е била възмутена от казаното от Цветанов за смесените райони. Ако в момента има битка за изборите, тя не е в София, а в смесените райони между ГЕРБ и ДПС, подчерта премиерът.

Той пожела успех на новия проект на Цветанов, но го посъветва да не му дава оценки.

Относно изборите в София Борисов посочи, че към този момент не се намесва в тях - нещо, което се е наложило да направи на европейските избори през май.

ГЕРБ сбъркали тона на кампанията според Цветанов

ГЕРБ сбъркали тона на кампанията според Цветанов

Всеки ще покаже най-лошото си лице, убеден е той

"На евроизборите видях краха в очите и трябваше да се намеся. "Апартаментгейт" ни разби, тежко репутационно ни удари, колко министри отстраних само и само хората да са убедени, че това е било случайно, а не стил", обясни той. Според него победата на ГЕРБ показала, че хората все пак са повярвали и са одобрили този начин на действие.

По отношение на другия скандал - т.нар. "Терасагейт" с терасата на Пламен Георгиев, Борисов потвърди, че е казал да го предупредят, че ако не си оттегли жалбата за събаряне на навесите, ще го отзове като консул във Валенсия. Борисов потвърди, че е поставил ултиматум на Георгиев. Според министър-председателя Георгиев все пак е работил добре и е свършил много работа до този момент с отнемане на имущество, както и е нормално хора, които са били на такива длъжности, да продължат да работят за държавата известно време, след като се оттеглят, но вече под шапката на МВнР като консули. Впечатленията си от езиковите познания на Георгиев Борисов определи като отлични по английски. Той коментира лаконично въпроса дали бившият шеф на КПКОНПИ знае испански език: "Ще помоля моя приятел Христо Стоичков да го изпита на испански".

Премиерът коментира и темата за избор на нов главен прокурор. Той подчерта, че за да бъде изборът обективен, са били направени промени, така че съдийската и прокурорската гилдия сами да избират ръководствата си и да няма пряко вмешателство на политически партии.

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов
Обновена

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов

Лидерът е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента

На въпрос Борисов ли е избрал Сотир Цацаров за позицията, той призна, че всъщност преди седем години на ГЕРБ повече им се е искало главен прокурор да стане Бойко Найденов, тъй като с него са работили много по-дълго. Според премиера обаче изборът на Цацаров е бил добър и той е направил успешен мандат.

По темата за Северна Македония министър-председателят изрази мнение, че двете исторически комисии трябва да тръгнат от чисто от изворите, за да се разрешат спорните исторически въпроси. Той бе категоричен, че за България би било много по-добре съседът й да е член на ЕС и НАТО особено в тази изключително сложна геополитическа обстановка в момента. По тази причина Северна Македония трябвало да ни помогне да не спираме пътя й към Евросъюза. Борисов призова "македонските колеги" да приемат работата и изготвеното от комисията.

Относно обещанието на Борисов, че се отказва от политиката, щом завърши АМ "Хемус", той заяви, че очаква да отреже лентата до 4-5 години. Той отговори положително на въпроса дали смята да пререже лентата, след като Тодор Живков е направил първата копка преди толкова години. 

Борисов се чуди на слуховете: Какво ще ги прави държавата отнетите деца?
Обновена

Борисов се чуди на слуховете: Какво ще ги прави държавата отнетите деца?

Да вървят в класните стаи