Ясен е кандидатът за президент, но хайде да говорим сериозни работи, така експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отклони всякакви въпроси на журналисти за номинацията, която ГЕРБ ще обяви за президентските избори. Единственото, което издаде е, че номинацията ще е позната фигура.

На въпрос дали ще се кандидатира на президентските изборите, Борисов заяви: "Ако бяха напролет да." Сега обаче в тази ситуация, Борисов заяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ, но веднага след това отклони въпроса към темата за подслушванията и доклада, който бе разгледан на закрито заседание в парламента. Борисов призова депутатите, ако са били подслушвани да изнесат публично тази информация.

ГЕРБ са управлявали много добре - това се доказва от ситуацията в парламента и невъзможността на другите партии да съставят правителство. Каквото и да се случва все още ГЕРБ е първа политическа партия, изказа Борисов оптимизма си.

Повече смирение е необходимо на партиите и да не се поставя акцент върху лидера, тъй като това е от значение само и единствено за самата партия, според Борисов.

Томислав Дончев: Служебният кабинет е една сговорна пиар дружина

Томислав Дончев: Служебният кабинет е една сговорна пиар дружина

С Кирил Петков се познават от години…

Каква промяна предлагат, какво продължение на промяната, пита се Борисов за новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Лидерът на ГЕРБ не е притеснен от високия им рейтинг, който отчитат социологическите агенции. "Показаха, че купуват партии, после ще купуват депутати", заяви Борисов, давайки за пример и скандала "500К" с Татяна Дончева.

Борисов разкритикува по конспекта първото служебното правителство и президента Румен Радев.

"Василев взе парите от "Хемус" брутално, за да излъжат пенсионерите, за да гласуват за Радев", убеден е експремиерът.

Единственият управляващ България е Румен Радев - той назначава Асен Василев, а той пък Румен Спецов. И изчакаха последния момент, за да го признаят че Спецов е измамник. "Вие разбирате ли за какви наглеци става въпрос... но явно медиите не ги интересува за какво става въпрос...", изрази разочарованието си от медиите Борисов.

"Спряха "Хемус", спряха и инвестициите, а президентът Радев мрънкал точно за това", спомни си Борисов и продължи: "А какво се случва по време на диктатора Радев - БНБ заявява рекорден срив на чуждите инвестиции, с 63.7%. Панически продават бизнеса си на българи и бягат - ето това се случва според Борисов по време на управлението на Румен Радев и Кирил Петков."

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Пълен провал!

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Пълен провал!

Според ГЕРБ Кирил Петков и Асен Василев са бегълци

"Какъв нов бюджет ще направи новото правителство, от къде ще намери пари за пенсионерите, за "Хемус", за американските самолети? Следват военни, полицай, учители, лекари", предупреди Борисов и подчерта главоломния ръст на цените на тока, газа. За високите цени са виновни Румен Радев и неговото управление, сигурен е Борисов.

Да си в Еврозоната означава да си закачен към огромния водопровод за пари и никога да не те оставят да пропаднеш, обясни Борисов и допълни, че това управление ни отдалечава от влизането. България ще загуби безвъзвратно тази посоки, а Хърватия ще влезе. "А ние, ГЕРБ, заведохме държавата там (бел.ред. Еврозоната)."

Къде им е Планът за възстановяване, пита още Борисов, който смята, че петте месеца доработване са единствено с цел този План да влезе като енергия в новия политически проект. А България губи пари, докато другите държави ползват милиони евро.

Борисов разкритикува и действията по здравната криза, заявявайки, че Кацаров и Радев са виновни за жертвите на коронавируса в момента заради антиваксърската си кампания.

ГЕРБ обвини и Радев, и служебния кабинет за провала на Народното събрание

ГЕРБ обвини и Радев, и служебния кабинет за провала на Народното събрание

Най-отблъскващите спорове - между партиите на протеста, благодарение и на интригите на Радев