Какви успехи постигна служебният кабинет, както каза президентът Румен Радев. И ако може с конкретни факти - с пандемията ли се справи правителството, успя да спре бежанската криза ли, забави инфлацията ли?

С такива въпроси започна контраотчета си в деня на разпускането на служебния кабинет и сформирането на стария-нов такъв заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов. В брифинга взеха участие още депутатите Тома Биков и Христо Гаджев, но лидерът на партията Бойко Борисов така и не се появи.

"Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или открито лъже. Трета опция няма", отсече Митов. По думите му служебният кабинет имал една единствена цел, която неотклонно следвал - да удря по ГЕРБ и да организира изборите по свой вкус.

ГЕРБ обвини и Радев, и служебния кабинет за провала на Народното събрание

ГЕРБ обвини и Радев, и служебния кабинет за провала на Народното събрание

Най-отблъскващите спорове - между партиите на протеста, благодарение и на интригите на Радев

"Имаме най-високите цени на тока, инфлацията е по-висока от средната за ЕС, цените на горивата вървят нагоре", разкритикува още Митов служебният кабинет, но в този аспект и финансовият министър Асен Василев, който от днес вече не е министър.

Поне 6 служебни министри трябвало да бъдат сменени заради "пълния си провал", смятат от партията на Борисов. Сред тях са енергийният Андрей Живков, здравният министър Стойчо Кацаров, Виолета Комитова, оглавяваща МРРБ, силовият вицепремиер Бойко Рашков и др.

На финала на 46-то НС депутатите мислят за големи мнозинства в следващото

На финала на 46-то НС депутатите мислят за големи мнозинства в следващото

Преобладават думи като разум, диалог, компромис, коалиции

ГЕРБ по никакъв начин не се притеснява от новообявения политически проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Според ГЕРБ двамата са бегълци.

"Те двамата избягаха от служебното правителство първо, за да избегнат негативите, и второ - за да използват президентската администрация в подкрепа на своя политически проект", съзря заден умисъл в действията на харвардските възпитаници Тома Биков. По думите на Даниел Митов новият проект на политическия небосклон бил по-скоро ляв и щял "да къса жива плът" от БСП, а не от ГЕРБ. Затова и няма от какво да се притесняват в партията на Бойко Борисов.

"Всички институции са ангажирани в кампанията на Радев, а не в решаването на проблемите на хората", остър бе Митов.

ГЕРБ: Служебният кабинет сложи кръст на "Хемус"

ГЕРБ: Служебният кабинет сложи кръст на "Хемус"

Нанков: Всеки един лев за магистрала "Хемус" е обезпечен с надлежните документи

Новият министър на икономиката се оказа от Русе веднага след като колата на Пламен Бобоков - (също от Русе - бел.ред.) бе заснета пред Министерството на икономиката. Поинтересувайте се малко", даде съвет на присъстващите журналисти Тома Биков.

Христо Гаджев разкритикува и военният министър Панайотов, който остава и във втория кабинет, по случая Чешнигирово". Гаджев повтори исканията за оставки, които ГЕРБ вчера поставиха, въпреки че от Министерство на отбраната ги препратиха към военна прокуратура.

ГЕРБ иска оставки на военния министър и на шефа на Военна полиция

ГЕРБ иска оставки на военния министър и на шефа на Военна полиция

Заради прикриването на случая в Чешнегирово