Бойко Борисов никога преди избори не прави прогнози и планове. Този, който прави прогнози и министерски постове, да не забравя, че народът ни праща в парламента. Нека да минат изборите и тогава ще видим кой колко депутати има, колко струва, кой иска да продължи промяната, обясни Борисов на пресконференция.

От мен са искали дебати всички, каза експермиерът дали ще отиде на дебат с бившия служебен финансов министър Асен Василев. Румен Радев не отговори дали ще има дебат с Анастас Герджиков, Лозан Панов или Волен Сидеров, заяде се Борисов и добави, че ако Радев участва на дебат, след това ще го направи и самият той. "На мен ми се играе контрола с ПСЖ, но Мбапето ще ме надбяга, защото е най-бързият и най-техничен. Няма лошо, ще се състезаваме, чинно ли отговорих? Влез в парламента, стани първа политическа сила и тогава", коментира Борисов.

Според Борисов двамата бивши служебни министри не били лидери на партията си, а друг бил техният лидер.

По думите му е факт, че бил актуализиран бюджетът в темата за пенсиите, но пенсионерите били излъгани с парите. Сега отново се говори за преактуализация на актуализацията, недоумява Борисов. 

Борисов: Радев обича да му свири духовата музика

Борисов: Радев обича да му свири духовата музика

Провеждали се куп мероприятия, за да бъде спасен потъващият Радев

Според Борисов Асен Василев и Кирил Петков би трябвало да са събрали 4 млрд. повече в бюджета. Парите, които са събрани в повече, са вследствие на инфлацията, като всеки завършил Трънски университет или гимназия в Банкя го знае, аргументира се Борисов.

Той призова двамата бивши служебни министри да кажат къде са парите и да го кажат на хората, които очакват да им се построят магистралите. Да кажат: никога няма да имате път, ние сме убийците на вашия път, настоя Бойко Борисов.

ГЕРБ започват да търсят документи с невярно съдържание за строителството, като може да намерят, може и да не намерят. Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че като слуша посланията на политиците, му ставало тъжно, защото дори и най-далновидните студенти не говорили такива глупости за строителството.

Бойко Рашков брани Румен Радев, за да отклони общественото внимание. ГЕРБ в протести не участват, включи се Бойко Борисов за обвиненията на Бойко Рашков за строителството на "Хемус". Сега имало протести за хляба, за сметката за тока.

Той изтъкна, че като премиер оставил пътя за Банкя последен, но сега служебното правителство нямало да му го направи. Каквото направено - направено. Ако пак управлявам, обещавам, че машините от Южната дъга ще отидат до "Люлин", както и "Хемус", така и Северозапада, обеща Борисов.

"Ако не управляваме, всичко ще остане като града на Инките, като в джунглата и от дрон ще го гледате", коментира Борисов с насмешка. В Банкя Борисов никога не слага каруцата пред коня. Нека да слушаме мъдреците, призова той.

В заключение Борисов призова хората да се ваксинират, въпреки че ваксините са изтекли, но срокът им на годност е до декември.