В тази ситуация да се провеждат куп мероприятия, за да се отвлича вниманието от провалилия се Радев, за да използва последните си дни да назначава конституционни съдии, е много прозрачно, публично. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция, посветена на решението на Румен Радев да назначи проф. Янаки Стоилов за конституционен съдия.

В обичайния си стил Борисов започна за това колко души са заразени от коронавирус в страната. Според Борисов продължава правилото да се нарушава предизборната кампания от президента Румен Радев. "Защо му е тогава да прави кампания, защо плащаме луди пари? Не е честно по този начин, но Радев обича да му свири духовата музика и да ме напада", каза експремиерът.

Борисов не прави сметки за изборите

Борисов не прави сметки за изборите

Съжалява, че като премиер оставил пътя за Банкя последен, а сега служебното правителство няма да му го направи

По думите му Радев използвал парада във военната академия, за да говори срещу експремиера. По каква тарифа ще го минете, запита Борисов. "Поне 15-20 брифинга съм говорил хората да се ваксинират. Какъв е грехът, който се опитват да ни припишат?", недоумява Борисов.

Прави впечатление, че тези, които искат да носят брошката за разбиращи, знаещи и правови, колегите от ДБ - техният представител единият е гласувал против да се броят машинните разписки, а Цветозар Томов не е присъствал на заседанието, заяви Борисов. Той посочи, че софтуерът и цялата схема по машинното гласуване се контролира от четирима души от "Да, България". За това ли са били против, запита Борисов, като поздрави ЦИК за прозрачността.

Борисов уточнява - Ваксините са безвредни, но дали са ефективни?

Борисов уточнява - Ваксините са безвредни, но дали са ефективни?

Искам да изясня какво казах по повод на ваксините на Пфайзер

Толкова Враца, Монтана, Видин са важни за изравняване на Юга и Севера. През дроновете се видя колко много е направено и моят интерес е бил хората да имат възможност до 2024 г. да пътуват както другите, защити се Борисов от обвиненията на Бойко Рашков за АМ "Хемус".

Борисов поздрави БСП за назначаването на Янаки Стоилов като конституционен съдия, като експремиерът недоумява как може да се взимат такива решения.

Борисов се позова на съобщение на "Пфайзер", че е бил одобрен нов срок на годност за ваксините. Одобрен е нов срок на годност на съхранение на ваксината, като същият е удължен от 6 на 9 месеца. Срокът на ваксините е удължен и показахме, че се ваксинира с ваксина, която е удължена до декември. Това да се каже, че не е истина, се счита за престъпление, подчерта Бойко Борисов.

Той запита защо неизтеклите ваксини били продадени. Борисов посочи, че има около 500 000 ваксини с удължен срок на годност. Ние настоявахме чрез зеления сертификат още през август месец да постигнем колективната ваксина, напомни лидерът на ГЕРБ.

Тома Биков: Бойко Рашков не знае къде се намира

Тома Биков: Бойко Рашков не знае къде се намира

Приказката е акт на колективното митотворчество

Борисов отново се позова на думи на служебния здравен министър Стойчо Кацаров и на Румен Радев. Този ме е дал вчера на прокурор (визирайки Стойчо Кацаров), а другият казва прокуратурата да разследва (Румен Радев - б.р.), недоумява бившият премиер.

Според него да ти поставят ваксина и да те пуснат със зелен сертификат, означава да те пуснат по магистралата, където колите се движат със 130-140 км в час. Не сме изградили имунитет, хиляди хора умряха, видно е, че не сме изградили, посочи Борисов и отчете, че няма легла в болниците, няма пари за болните, няма мерки 60/40, 70/30, няма пари за бизнеса, а всичко е оставено на произвола на съдбата. "Зеленият сертификат сега е пример за класическа дискриминация", категоричен бе Борисов.

Той недоумява как може да се твърди, че децата тръгват до няколко дни на училище поради големия бум на случаите на COVID-19. Цялото действие в момента - потъващият Радев като Vera Su да бъде спасен.

Борисов подава ръка на Радев за решаване на коронакризата
Обновена

Борисов подава ръка на Радев за решаване на коронакризата

ГЕРБ искат пълно обединение на всички партии за ваксинацията