Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да подаде ръка на властите, включително и на президента Румен Радев за решаване на коронакризата в страната.

Въпреки че брифинга на ГЕРБ премина отново предимно в критики към справянето на властите със здравната криза, такава беше заявката на Борисов.

Пълно обединение на всички партии, независимо от възгледите им, що се отнася до въпроса за ваксинацията. Това предложи на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"Да кажат какво искат от нас, да кажат какво да направим. А не да дават, както един заместник-министър, пример с мерките в Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксините, а те чак сега узряха за това", диалогично-критичен бе Борисов.

Иван Костов: Кабинетите и на Борисов, и на Радев не се справят с епидемията

Иван Костов: Кабинетите и на Борисов, и на Радев не се справят с епидемията

Опашките пред ваксинационните пунктове са заради принудата

Според него президентът Румен Радев (или кандидат-президентът, както се изрази лидерът на ГЕРБ) показал, че лично ръководи правителството. "На Янев, който е разумен човек, не му се чува гласа."

Борисов отговори и на критиките на Радев, че именно неговото правителство е спряло ентусиазма за масова ваксинация. "Астра Зенека я спряхме заедно с цяла Европа. Какво грешно сме направили? Нямаше ден, в който да не казваме - ваксинирайте се!"

По думите на експремиера вече няма полезен ход за изход от кризата. Ситуацията по думите му би се нормализирала само ако хората се убедят в ползата от ваксините и се имунизират. "Това направи белият свят. А тези ни дават пример с Москва", остър бе той.

И зеленият сертификат впрегнат, за да спечели Радев изборите, убеден Борисов

И зеленият сертификат впрегнат, за да спечели Радев изборите, убеден Борисов

Има информация, че Радев е звънял по нощите