Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов гласува на изборите 2 в 1 в 78 училище "Христо Смирненски" в Банкя. Първоначално той се ядоса на медиите, че не са го попитали за какво е гласувал. След това обаче Борисов обясни, че е гласувал затова да не се взима на хората по един лев в повече за литър гориво, да не се плаща по 30 процента на посредници, контрабандата да не се вихри, Корнелия Нинова да не върви по кешовите потоци, да се спре кешът, да се продължи АМ Струма, Хемус, пътят Велико Търново - Русе и нещо стабилно, за да може България да се върне там, където ѝ е мястото.

"От сутринта слушах само заклинания, може би само господин Доган каза, че няма да е стабилно", каза Борисов. И призова - повече внимание да се даде на европейските избори.

Борисов призова българите да гласуват на изборите днес. От заклинанията от сутринта той не вижда как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС, ПП-ДБ могат само с Възраждане и БСП, а не могат с нас, а пък Възраждане или сами или никой - математика за правителство няма, посочи Борисов.

От думите му стана ясно, че Мария Габриел няма да вземе мандат, ако ГЕРБ спечели изборите. Можело дори самият Борисов да го вземе. Бойко Борисов изтъкна още, че ГЕРБ и ДПС няма да направят правителство заедно. Кешовата формула за правителство, по думите му е ПП-ДБ, Възраждане и БСП.

Той е съгласен с Христо Иванов, че резултатът от изборите има значение - и за европейските избори, и за националните избори.

Борисов обаче вижда възможност да се състави ново мощно правителство - ПП-ДБ, комунистите на Терзиев, Ваня Григорова, БСП, Възраждане. Нещо много хубаво може да се получи, смята Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че докато няма официално резултати от изборите ГЕРБ няма да дават изявление. И даде да се разбере, че ГЕРБ все още печелят изборите, тъй като все още е средата на деня, а "хората спят, други са в Гърция".

Борисов добави, че ако днешният ден е репетиция за нови избори би било глупост. Той дори подхвърли идея на ПП-ДБ да върнат жеста на ГЕРБ за правителство, на пък те щели да им дадат един министър.

Избори 2 в 1 в България на 9 юни
на живо

Избори 2 в 1 в България на 9 юни

За НС гласуваха 32.1% от избирателите