Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочва, че е информирал за това председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която е разговарял в рамките на срещата на ЕНП в Атина.

Борисов подчертава, че ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарни партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

Лидерът на ГЕРБ е заявил пред шефа на ЕК и че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с неговата партия, България вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

Андрей Райчев: Пред Борисов сега стои задачата да раздели ДБ от ПП

Андрей Райчев: Пред Борисов сега стои задачата да раздели ДБ от ПП

Тактическа победа му бе поднесена от Корнелия Нинова на тепсия

"Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес, като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа и че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

Пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която той е разговарял на срещата на ЕНП в Атина, Борисов е изразил увереност, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство.

"Благодарих ѝ, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя ѝ към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", посочва още той.

За ГЕРБ последният шанс е кабинет на малцинството

За ГЕРБ последният шанс е кабинет на малцинството

ГЕРБ няма да предлага кабинет, който няма да върши работа