Предстои една много трудна година за България. Не трябва допускаме и с градовете да се случи това, което самозванците от "Промяната" направиха с държавата. Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща, предавана на живо във "Фейсбук". 

Той счита, че вторият мандат няма да бъде успешен, защото "Продължаваме промяната" (ПП) са изпаднали в изолация с бруталните си и необмислени предложения. Оптимист е за третия мандат, но при положение, че президентът Румен Радев връчи третият мандат на ДБ и се сформира програмен кабинет с министър-председател проф. Габровски.

Благодарение на лидерството на ГЕРБ-СДС Народното събрание (НС) прие 16 закона и 8 ратификации за 66 дни. Предишният парламент с мнозинството на ПП, ДБ, БСП и ИТН прие едва 3 закона и 4 ратификации за същия период. Пречеше им международното положение, климатичните промени, близко преминаващи около Земята метеори и най-вече младежите от ГЕРБ, счита той.

В парламента му правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства - за военната помощ за Украйна, за Еврозоната, за Шенген, за евроинтеграцията на Северна Македония. При всяко гласуване има между 158 и 175 гласа "за". Целият демократичен свят помага на Украйна, заяви той, като припомни заплахите, че това ще ни въвлече във война. Дори се забавихме прекалено с това решение, защото правителството на Кирил Петков се колебаеше.

Радев: Вето на оръжията за Украйна е безпредметно

Радев: Вето на оръжията за Украйна е безпредметно

Президентът без илюзии от фейсбуци за заместващата техника

Заради "Промяната" държавата ни върви назад с една година, проспана от кабинета на Кирил Петков. Решенията за газ, петрол и ток се вземаха миналата година от другите държави. Сега светът върви към рецесия, затрудняват се веригите на доставки, задълбочава се и безработицата.

Вместо да се подготвяме за трудностите, продължаваме да се занимаваме с това кой не трябва да бъде, какво щяло да стане, ако дойдел друг. В същото време мигрантите напълниха страната - това е нещо, което при нас никога нямаше да се случи, настоя той.

МВнР привика Елеонора Митрофанова заради случая Христо Грозев

МВнР привика Елеонора Митрофанова заради случая Христо Грозев

Тя трябва да се яви във външното министерство в първия работен ден след празниците

Борисов настояваме Руската федерация да спре да изнудва и да заплашва българския гражданин Христо Грозев. Той е изключителен разследващ журналист, имах покана от него да присъствам на премиерата на филма за Навални. Трябва да бъде извикан и предупреден руският посланик. Чрез нашите евродепутати вече сме информирали ЕНП за заплахата, отправена към Грозев, заяви още Борисов.

Припомняме, че по случая Министерството на външните работи вече извика на разговор руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Митрофанова трябва да се яви в МВнР в първия работен ден след празниците. 

Русия обяви Грозев за издирване, след като той бе признат за чужд агент. Това породи остра реакция у нас.