Днес следователите са влезли, взели са записи, разпитали са родителите, свидетели. Те са снимали състоянието на детето и как се държат секретарките и сестрите. Поведението им е ужасно. Затова съм толкова потресен. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Загреб по повод починалото от пневмония 3-годишно дете.

Припомняме, тази сутрин той нареди да бъдат отстранени директорите на Педиатричната болница "Иван Митев", болница "Лозенец" и Института за спешна помощ "Н. Пирогов".

Причината е смъртта на 3-годишно момченце, което бе разкарвано в три столични болници без да е прието за лечение. Накрая е починало в "Пирогов".

Премиерът съобщи, че е бил на среща с родителите на починалото детенце в Министерски съвет. Вчера по информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето.

Проверката в трите столични болници потвърди причината за смъртта на 3-годишното дете

Проверката в трите столични болници потвърди причината за смъртта на 3-годишното дете

Очаква се да излязат и резултатите от хистологичните изследвания

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете.

Относно номинацията на Доналд Туск за председател на Европейската народна партия той заяви, че Туск е изключителен приятел на България. "Помните какво приветствие изнесе на български език. С него сме приятели, той е много твърд човек", коментира Борисов. По негови думи на ЕНП е нужен точно такъв председател в този момент, напомняйки, че Туск е лидер на партия, бил е премиер, освен това познава както Балканите, така и цяла Централна и Източна Европа.

Борисов поиска оставките на директорите на "Лозенец", "Пирогов" и Педиатрията

Борисов поиска оставките на директорите на "Лозенец", "Пирогов" и Педиатрията

Премиерът иска прокуратурата да си съдейства с ВМА за експертизата

Очаква се новото ръководство на ЕНП да бъде избрано на конгреса в хърватската столица, който започва днес. Единственият кандидат за поста е досегашният шеф на Европейския съвет Доналд Туск.

Запитан дали дали Мария Габриел ще заеме мястото на Доналд Туск след избирането му министър-председателят посочи, че не обича да говори предварително.

Относно коледните добавки за пенсионерите Борисов изтъкна, че държавата не бива да се подценява. 50 млн. за българските пенсионери, направили сме ги така че да си ги вземат за празниците, заяви той, допълвайки, че през последните години заплатите в България  са се повишили двойно.

Кирил Ананиев временно отстрани директорите на три болници

Кирил Ананиев временно отстрани директорите на три болници

Отстранена е и лекарката, прегледала 3-годишното починало дете