Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изказванията на Янев, че депутати от ГЕРБ са готови да минат към РЗС.

"Никога не сме му искали подкрепата", заяви Борисов и изрази съмнение в казаното от Яне.

По повод това, че лидерът на РЗС щял да работи за предсрочни избори Борисов коментира, че дори и да има такива, ГЕРБ пак ще е в парламента.

Той припомни, че ако не е било съставено самостоятелно правителство, страната ни освен в икономическа е щяла да бъде и в политическа криза.

"Риска за партията го поех аз", подчерта Борисов.

„Те, не ги знам къде ще отидат, всички тези партии", допълни той, визирайки сегашните партии в парламента.

"Затова искам да кажат: Благодаря г-н Борисов, че поехте риска в опоскана държава с над половин млрд. дефицит да се мъчите и да си заложите името и партията в името на България, това искам да чуя от тях", заяви премиерът.

Премиерът бе в Специализираната болница за активно лечение на детски болести в София, където присъства на дарението на два апарата за хемодиализа от телевизия Про.бг.

Протестите на тютюнопроизводителите са абсолютно инспириран процес от опозицията, заяви министър председателят Бойко Борисов.

"За 2009 г. са получили всички пари до стотинка", подчерта той, като според него тютюнопроизводителите, протестират за нещо, което трябва да се случи следващата година.

През 2010 г. браншът ще получи до 80 млн. лв. , но не повече, тъй като, ако надвишим тази сума, ЕК ще ни наложи санкции, уточни Борисов.