Очаквахме, че поне на днешния ден този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии - защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата. Това заяви в Пловдив бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на президента Румен Радев, че единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че сме имали такива президенти като Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов или Росен Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, така че държавата да излезе от кризата.

"Съединението, Радев, не е само да гледаш твоите хора, а всички други да са лоши. Трябва да умееш да говориш и с най-големите си врагове, а това са политически противници", заяде се той и се закани, че повече няма да оставя ненаказана лъжа.

Борисов попита Радев откъде знае кой ще е следващият главен прокурор.

Румен Радев: Само думите на Бойко Борисов пред следващия главен прокурор имат значение

Румен Радев: Само думите на Бойко Борисов пред следващия главен прокурор имат значение

Да излекуваме комплексите си за политическата обреченост

"Ами ако той попита за торбичките на Пламен Узунов от Пловдив, както и на Копринков (Николай Копринков - другият съветник на президента - бел. ред.)? Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките далавери на твоя кръг", изтъкна той и подчерта, че президентът отсега знае какви задачи ще даде на новия обвинител №1. Самият Борисов можел да каже много неща на бъдещия главен прокурор за хората на Радев.

По повод критиките към ГЕРБ Борисов изрази недоумение как така държавен глава ще плаши най-голямата политическа партия, която днес е в опозиция.

По негови думи в момента управляващите имали изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всякакви кризи. Истината обаче щяла да дойде, когато започнат да пристигат големите сметки за хората от това, което Радев причинил.

Борисов: Държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство

Борисов: Държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство

България ще се върне сред отличниците в Европа