Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов видя нова коалиция - "Лукойл" в парламента (ПП, БСП, "Възраждане" и "Български възход") заради само едно гласуване в Комисията по енергетика. Днес на заседанието на енергийната комисия не бе подкрепено предложението на коалицията ГЕРБ-СДС да се върне един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина А95, заяви Борисов на спешна конференция по повод отхвърлянето на законопроекта на ГЕРБ.

На пресконференция в централата на партията Борисов, заедно с депутатите си Десислава Атанасова и Делян Добрев нарисуваха импровизирана схема как се формира цената на горивата у нас.

"Аз ги наблюдавам", отсече Борисов, който се надява в пленарна зала да се преодолеят пречките и в крайна сметка предложението на ГЕРБ да мине.

Борисов благодари на депутатите от ДПС и "Демократична България", че подкрепили предложението на ГЕРБ, по думите му - за пореден път евроатлантическите партии се откроили в парламента.

ДБ иска подкрепа за "правителствен управител в Лукойл"

ДБ иска подкрепа за "правителствен управител в Лукойл"

ДПС оттегли своя законопроект

Борисов благодари на парламентарните групи, които удържали на думата си като минали на първо четене двата законопроекта за КПКОНПИ - на "Продължаваме промяната" и на Министерски съвет. И тези два закона минали ударно, касаещи Плана за възстановяване, доволен е той. Борисов посочи, че дотук приключват добрите новини - утре трябва да мине в парламента военната подкрепа за Украйна. "Или си за, или си против, като тази седмица ратификацията за подкрепа на Украйна по списъка от Министерски съвет, нашата парламентарна група да го подкрепи", коментира лидерът на ГЕРБ.

Служебното правителство реши Лукойл да изнася до 5 март 2023 г.

Служебното правителство реши Лукойл да изнася до 5 март 2023 г.

Позволява се изпълнението на договори, сключени преди 4 юни 2022 г.