Кадровата политика на кабинета смущава левицата. Червеният депутат Антон Кутев атакува премиера Бойко Борисов по темата в рамките на петъчния парламентарен контрол.

За мен са озадачаващи някои от назначенията, които бяха направени до момента, изтъкна социалистът. За пример посочи Красимир Първанов, зам.-министър на енергетиката,който не бе одобрен от една от работодателските организации. Същото е и с Ангел Попов, заместник- министър на транспорта.

Нинова иска управляващите да си оправят раздвоението на личността

Нинова иска управляващите да си оправят раздвоението на личността

Предупреждава, че ГЕРБ натрупали дългове за 16 милиарда

Министър-председателят реши човешки, както той се изрази, да обясни кадровата политика. Само един вариант имало за съставяне на правителство, а именно с ОП.
Предизборната кампания мина, припомни Борисов и призова депутатите по-малко да се обиждат. Иначе за кадрите-водещ бил не квотният принцип. За споменатите от Кутев имена, стана ясно, че те били кадри на ОП. Създадохме добър синхрон, обясни премиерът ситуацията в управлението.

Не за всичко трябва да се шуми, съветва Борисов

Не за всичко трябва да се шуми, съветва Борисов

Елена Йончева пита за срещата с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани

Социалистът даде още едно име нa заместникът на първия ни дипломат Георг Георгиев. Атакуван бе и вицепремиерът Валери Симеонов.

Бойко Борисов пък "върна топката" с номинацията на Ирина Бокова за шеф на ООН от кабинета Орешарски доста време преди самите избори. Не може ли с по-добронамерен тон, призова министър-председателят. Отново той припомни приказката за българския казан, който няма нужда да бъде пазен.

За Георг Георгиев Борисов каза, че взел пример от управленията на левицата, която издигала млади партийни кадри. А Валери Симеонов го убедил, че ще се справи с етническите въпроси.