"През последните 4 години правителството (водено от ГЕРБ - б.р.) положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната много шпиони под прикритие като дипломати. Получихме силна подкрепа за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във видеовръзка на на върха на Европейската народна партия (ЕНП), съобщиха от партия ГЕРБ.

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Той прогнозира, че повече никой няма да разкрие руски шпиони у нас

"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП", каза Борисов.

Според него служебното правителство тотално е абдикирало от отговорността си по организацията на изборите на 11 юли, прави ежедневни атаки и компромати срещу ГЕРБ.

Спецслужбите задържаха руски шпиони в София

Спецслужбите задържаха руски шпиони в София

Обискирани са няколко адреса...

Като изтъкна първото място на партия ГЕРБ на вота през пролетта - 4 април, той подчерта, че това е общо 14-та победа за партията, но не спомена, че никой не искаше да се коалира с нея.

"Бихме с близо 300 000 гласа. Надявам се след 20 дни да потвърдим резултата си. България има нужда от стабилно управление, за да изпълни приоритетите си. Управлението на бившите комунисти и популисти ни тласка към хаос", каза Борисов.

Той омаловажи личния пример на служебния министър Стойчо Кацаров, който бе сниман по време на ваксинацията си. "Антиваксър пое здравното ни министерство. Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт имунизирахме по 5 пъти повече хора", каза Борисов. 

Стойчо Кацаров обяви, че България е в зелена зона на ЕС за COVID

Стойчо Кацаров обяви, че България е в зелена зона на ЕС за COVID

Благодарение на ваксинирани и медици, но е нужна масова ваксинация

По думите му неговият кабинет смятал, че през лятото вече щял да бъде достигнат колективния имунитет, а сега било пълен провал. Борисов изтълкува посещението на европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду по свой начин.

"Дойде и ни каза - не можете да се справите, ние ще ви направим ваксинационния план. А само преди няколко месеца договорихме допълнителни 2,7 млн. дози на "Пфайзер-Бионтех" благодарение на ЕК и на европейската солидарност между държавите-членки. Ваксини има много, но властта се провали в управлението на процеса", каза Бойко Борисов.